Григор Димитров достигна трудно четвъртфиналите в Истанбул

от в 19:52 на 27.04.2016
Георги Христов

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на АТР 250 турнира в Истанбул за втора поредна година. Българинът победи доста трудно №194 в света Адриан Унгур със 7:5, 4:6, 7:5 за над два часа игра. Първата ни ракета бе далеч от оптималното си ниво в дълги периоди от мача, но в края съумя да пречупи 31-годишния ветеран.

Румънецът стартира по-добре и се възползва от няколко поредни леки грешки на Гришо, за да вземе аванс от 3:1. Димитров обаче отговори веднага с рибрейк, а след това на свой сервис изравни 3:3.

Сетът бе решен при 5:5 и 30:30. Тогава Унгур опита две поредни къси топки, които не преминаха мрежата и бе пробит отново. След това Гришо приключи всичко на свой сервис след общо 45 минути на корта.

На трибуните в турския мегаполис да подкрепят сина си, бяха и родителите на Гришо - Мария и Димитър.

След почивката първата ни ракета веднага проби румънеца, за да поведе с 1:0. Той сякаш се отпусна и Унгур направи пълен обрат до 3:2 в своя полза. Играта на българския №1 далеч не спореше и при 4:4 демонстративно счупи ракетата си. Унгур се възползва от ситуацията и видимо разколебания опонент, пробивайки на нула, за да затвори с 6:4.

В третия сет Унгур първи успя да спаси точка за пробив в третия гейм. При 3:3 Димитров дочака нови два шанса да пробие, но ги пропиля с непредизвикани грешки. Малко след това Унгур притисна Димитров при 5:4 и 30:15 като бе само на две точки от победата. Най-добрият българин обаче демонстрира много смела игра и убедително обърна гейма. Той продължи серията си и до края бе безапелационен  - 7:5.

Следващият съперник на Димитров ще бъде №6 в схемата Иржи Весели, който победи Роберто Карбайес Баена с 6:7, 6:2, 6:2. Двубоят ще бъде в петък и ще се излъчва по БНТ. Дотук Гришо е спечелил единствения си мач с Весели, който бе отново на клей, но в Букурещ. През 2014-а той триумфира след 7:6, 6:2. От своя страна Весели се намира в подем като наскоро в Монте Карло стигна до победа срещу световния №1 Новак Джокович.

През миналата година Григор достигна полуфиналите в турския мегаполис, което значи, че има да защитава 90 точки за ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров достигна трудно четвъртфиналите в Истанбул Георги Христов
Теми:  
адриан унгур | григор димитров | истанбул | тенис турнир в истанбул

Коментари





Следвайте ни в Facebook