Григор Димитров: Грешката е изцяло моя (видео)

от в 23:40 на 01.05.2016
Теодор Кафеджиев

Григор Димитров отчете, че загубата му във финала на турнира в Истанбул е единствено и само по негова вина. Той отстъпи след три часа битка на аржентинеца Диего Шварцман, независимо че имаше сериозна преднина в резултата. Така той остава без трофей през 2016-а, след като и в Сидни бе само на една точка от титлата.

"Как се чувствам? Нямам идея. За съжаление нямах идея. Пак казвам - грешката е изцяло моя, изцяло съм аз виновен. За поведението си, за ракетите, каквото и да е. Извиних се след мача за поведението си. Никога не бях правил нещо подобно. Някога виждал ли си ме да реагирам така? Ако искаш да кажеш нещо, кажи ми го в лицето," обясни Димитров на официалната пресконференция.

"Не мога да ... дали някой ще ме съди и каквото и да е. Тъпо ми е. Не мога да го крия. В началото на годината имах мачбол, днес сет и 5:2. Така че случва се, това е в играта. Продължавам нататък," сподели още той за неуспехите в решителните моменти.

Българинът смята бързо да забрави неприятните случки днес и вече да мисли за следващия турнир в Мадрид.

"Като играч смятам, че показвам по-добър тенис тази година. Трудно е срещу противник като днешния, няма как да го скрия. Трябва просто да го забравя. Другата седмица предстои нов турнир, ще имам друг съперник. Така че това е най-важното нещо в момента. Ако остана да мисля за този мач, че съм взел грешно решение или съм имал такова поведение, няма как психически да се освободя от това нещо.

"В момента не мога да кажа какво ми е липсвало, а и всичко ще звучи като извинение. Изцяло всичко си беше в моите ръце. Кортът е много тежък и то срещу играч като Диего, който се движи чудесно. Играта му вървеше и дори при 5:2 знаех, че ми предстои много игра. Опитах всичко със сервиса, но топката идваше обратно. Вместо с 2-3 удара да свършва разиграването, свършваше с 10-12.

"Положителното е, че като играч се чувствам по-добър. Това, че поведението ми днес бе под всякаква критика...."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Грешката е изцяло моя (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
григор димитров | истанбул | тенис | тенис турнир в истанбул

Коментари





Следвайте ни в Facebook