Григор Димитров - Михаил Кукушкин 4:6, 6:4, 4:6

от в 19:26 на 24.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров отпадна в първия кръг на турнира от сериите ATP 500 във Виена. Михаил Кукушкин надигра Димитров с 6:4, 6:4 за 2 часа и 25 минути игра.

Още във втория си сервис гейм Димитров имаше проблеми и трябваше да спасява две точки за пробив. В седмия гейм българинът изигра слаб гейм и беше пробит на 15, което реши първата част, тъй като до края Кукушкин загуби едва 1 точка при свой начален удар.

Картината на корта не се промени много и във втория сет, като във всеки от първите си пет сервис гейма Григор трябваше да спасява точки за пробив. Кукушкин не беше изправен пред такава в първия сет, а във втория спаси една точка в четвъртия гейм. При 5:4 за Григор, българинът поведе с 0:40 в подаването на съперника. Казахстанецът спаси първите две точки, но при третата Димитров проби за първи път в мача, а с това изравни резултата в сетовете.

В третия сет Димитров допусна ранен пробив, но при 4:5 стигна до 40:0 и три възможности да върне брейка. Кукушкин обаче се спаси и успя да вземе подаването си, с което и мача.

Общо Григор направи 65 непредизвикани грешки, а от тях 35 бяха от бекхенд и 11 двойни грешки.

Първи сет: Кукушкин реши всичко в своя полза след пробив в седмия гейм. В крайна сметка той затвори с 6:4, възползвайки се от 21 непредизвикани грешки на Димитров.

Втори сет: В края на втория сет Кукушкин не издържа. Той сервираше при 4:5, но допусна да изостане 0:40. Гришо се възползва от третия си сетбол и си осигури началния удар в началото на третата част.

Трети сет: Кукушкин поведе с 2:0 и удържа аванса си. Григор пропусна златна възможност в десетия гейм да върне пробива, когато поведе с 40:0, но съперникът му отрази трите брейкбола и затвори мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Михаил Кукушкин 4:6, 6:4, 4:6 Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - михаил кукушкин | михаил кукушкин | тенис | тенис на живо | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook