Григор Димитров направи първата стъпка

от в 17:59 на 23.04.2016
Георги Христов

Ако до онзи ден някой си е мислил, че на Григор Димитров не му пука за България, вече едва ли смята така. Звездата дойде от Монте Карло в Хасково и показа искрена емоция, която няма как да не те спечели. Да, животът в Монако и Лос Анджелис със сигурност подменя някои представи и ценности. Но сълзите в очите му, когато получи званието почетен гражданин, и детският ентусиазъм по време на импровизираната игра с малчуганите показаха ясно, че родината е в сърцето му.

Освен емоция обаче България е и отговорност. И Гришо ще остане при сълзите си, ако не го разбере.

Грешките през годините
Григор беше напълно прав за това, че всеки греши. Приема и критиките, отправени към него през последните месеци. Въпросът е дали наистина осъзнава къде е сбъркал, защото хората са склонни да прощават, но той изчерпа лимита си. Отговорността да си един от най-популярните българи по света не се свежда само до това знамето на страната да стои до името ти. Означава да си на линия, когато България играе и има възможност за исторически успех, както беше през миналата година. Димитров вече стъпи накриво и това ще му бъде припомняно при бъдещи грешки. Гришо е прав, че България не е дорасла за голям тенис. В момента българският тенис е Григор Димитров и нищо друго. Когато него го няма, в залата има 100 човека. Това обаче не му дава право да избира кога да играе за страната си и кога не. Защото той е най-добрият и трябва да носи цялата отговорност.

Публичните изяви на Григор
С няколко събития в последните месеци Димитров показа ясно, че иска да се раздели с етикета "чужденец". В края на миналата година той игра с деца, даде пресконференция и напълни "Арена Армеец" за демонстративен мач с Гаел Монфис. Сега зарадва и хлапетата в Хасково. Представете си какво е за всяко едно от тези деца да се докосне дори за минута до своя идол, Спомен от детството, който остава завинаги. Тези събития са рязък завой в поведението на тенисиста. В началото той дори не споменаваше България в интервютата за чужди издания. Сега Григор наистина направи първата стъпка. Показа, че България не му е чужда, дори се закани да покаже Хасково на Никол Шерцингер. Красиви думи, които топлят сърцата. Останалото ще се види по делата.

Тодор Христов, 7 дни спорт


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров направи първата стъпка Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook