Григор Димитров пак ни разочарова, но този път има право

от в 21:10 на 25.02.2016
Tennis.bg

В рамките на последните 10 месеца Григор Димитров за трети път вгорчи настроението на феновете на тениса в България. Само че този път за решението му си има купища обяснения и колкото и да е болезнено, всяко от тях е напълно логично.

Григор Димитров изпълни това, което се искаше от него, за да играе на Олимпийските игри. Игра за България в предишните 3 години от олимпийския цикъл и покри задължителното изискване. Притежава (най-вероятно) необходимия ранкинг, който ще му позволи да е един от 56-те тенисисти на сингъл в Рио. Така сега националният отбор имаше повече нужда от него, отколкото Григор Димитров имаше нужда да играе за България. И тъй като вече бе изпълнил мисията си за класиране за Рио, нямаше причина, която да го накара да приеме поканата да играе в Анкара срещу Турция.

Логистичните причини са очевидни. В момента той е в Акапулко (Мек). Да бъде следващата седмица в Анкара и след това да се върне в САЩ за участие на турнира в Индиан Уелс са все пречки, които оправдават напълно неговото решение. Още миналата година, когато той игра ненужно срещу Люксембург - отбор, който трябва да победим, и със събрани деца от кортовете на Националния тенис център, стана ясно, че до 2017 г. Григор едва ли ще се появи отново да играе за България. Ако дотогава националната кауза продължава да го интересува.


Виж още:

Георги Стоименов: Олимпийските игри са приоритет за Григор


През миналата година той получи всички пари, които му се полагаха по програмата за олимпийска подготовка и той нямаше причина да играе повече за България. Въпросът е, че такава тактика предприемат повечето големи тенисисти

Появиха се много коментари, че за разлика от Новак Джокович и Томаш Бердих, Григор не е патриот. Истината е, Джокович и Бердих имаха нужда да играят на Купа "Дейвис" повече от българина. Новак не игра за Сърбия през 2014 г. и ако не бе пропуснал мача в Казахстан, рискуваше да не получи шанс да играе на олимпиадата. Същото важи и за Бердих, който не игра за Чехия миналата година. Да, двамата играха за страната си, но това бе продиктувано не толкова от патриотизъм, колкото от финансова нужда и от необходимостта да покрият трите години за Купа "Дейвис" като условие за участие на Олимпиадата.

Така че трябва да свикваме с разочарованията, които Григор Димитров ни поднася. Продължаваме да го обичаме и да следим неговите изяви, но вече не сме настроени толкова емоционално, колкото преди 6 месеца.

Йордан Божинов, 7 дни спорт


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров пак ни разочарова, но този път има право Tennis.bg
Теми:  
григор димитров | йордан божинов | купа дейвис | олимпийски игри | рио 2016

Коментари





Следвайте ни в Facebook