Григор Димитров продължава към осминафиналите в Монте Карло без загубен сет!

от в 13:16 на 14.04.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров продължава с чудесното си представяне на Мастърса в Монте Карло и все още е без загубен сет в хода на надпреварата. Българинът допусна леки колебания в края на първата част от двубоя си срещу Жереми Шарди, но все пак намери сили да се мобилизира и затвори успешно срещата със 7:6(3) 6:4, като по този начин се класира за осминафиналите, където вероятно ще се изправи срещу 11-кратния шампион Рафаел Надал.

Българинът стартира с трудно подаване, което измъкна от 0:30, а впоследствие намери отличен ритъм и напълно надиграваше своя опонент, за да си осигури аванс от 3:0 гейма. Шарди успя да стабилизира изявите си от начален удар, само че родният ни представител също не допускаше спадове на собствен сервис и получи шанс да затвори сета на свое подаване при 5:3. 

Тогава обаче нашият сънародник допусна сериозен спад, което даде на французина две поредни точки за пробив. Гришо отреагира с последователни отлично конструирани разигравания, но наред беше отлична акция към мрежата на ветерана и брейкът най-после стана факт. Световният номер 58 не спря дотук, тъй като можеше да стигне до пълен обрат в сета, ала пропусна ретура си и Димитров съумя да се добере до аванс от 6:5.

Последва безметежно подаване за Шарди и така се стигна до тайбрек, в който Григор се откъсна напред с 2:0 точки, само че смяната на полетата дойде при равен резултат. Оттам насетне обаче първата ни ракета действаше изключително концентрирано, докато грешките от ракетата на французина зачестиха сериозно и сетът отиде в полза на нашето момче.

Втората част започна с дълъг сервис гейм на непоставения състезател, а родният ни представител дори имаше точка за пробив, но допусна няколко леки неточности и опасността пред 34-годишния играч бе заличена. Това не помогна съществено на Шарди, защото в нивото му се забелязваше отчетлив спад и българинът се възползва отлично от слабостите на съперника си, като поведе с 2:1.

Димитров срещна сериозни трудности при затвърждаването на своето предимство, ала все пак се справи с тази задача и заигра далеч по-освободено на посрещане, създавайки сериозни проблеми на французина чрез агресивните си изпълнения. Все пак ветеранът поддържаше балансът в резултата до 5:4, когато Гришо застана на сервис линията в търсене на място на осминафиналите и приключи двубоя по повече от категоричен начин!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров продължава към осминафиналите в Монте Карло без загубен сет! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook