Григор Димитров профуча през световния номер 901 и е четвъртфиналист в Сан Диего!

от в 06:34 на 01.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим във втория кръг на надпреварата в Сан Диего, само че канадецът се оттегли от участие и на негово място влезе "щастливия губещ" Аугуст Холмгрен. Световният номер 901 пък не се оказа никакво препятствие за българина, който доминираше от началото до края на срещата и заслужено се наложи с 6:1 6:1 за малко под часа игра, а така се класира за четвъртфиналите на турнира.

Разликата в класита беше видима от самото начало, като първата ни ракета трупаше точки с лекота в своя актив и съвсем скоро вече имаше аванс от 5:0 в геймовете. Датчанинът все пак се разписа в резултата, само че силите му не стигнаха за нещо повече и скоро родният ни представител вече разполагаше с предимство в отделните части.

Вторият сет не се развиваше по особено различен начин, макар че публиката бурно подкрепяше аутсайдера и му помогна да спечели подаването си за 1:4, но оттам насетне Григор отново пое контрол над събитията на корта и приключи срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров профуча през световния номер 901 и е четвъртфиналист в Сан Диего! Калоян Соколов
Теми:  
atp | аугуст холмгрен | бгтенис | григор димитров | Обзори | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook