Григор Димитров с трети полуфинал през сезона (видео)

от в 19:20 на 29.04.2016
Искрен Минчев

Григор Димитров достигна полуфиналите на АТР 250 турнира в Истанбул за втора поредна година. Българинът победи двуметровия Иржи Весели със 7:6(1), 6:1 за под час и половина игра. Той не показа най-добрата си игра, но въпреки това преодоля съпротивата на мощния съперник.

Първият сет далеч не тръгна по вкуса на Димитров. При 3:2 Весели изигра поредица от точки много агресивно, възползва се и от пропуски на българина, за да пробие на нула.

Драмата остана за края на сета. При 5:3 Весели обърна от 0:30 до 40:30 за сетбол. Той обаче пропусна този си шанс с непредизвикана грешка. Димитров го наказа като проби и то след блестящ минаващ удар от трудна позиция.

Логично последва тайбрек, в който българската първа ракета бе безапелационен - 7:1 точки. Тази част продължи 49 минути, а в него победителят взе четири точки повече - 37:34.

Във втория сет Димитров проби при третия си шанс за 3:1. Весели започна да греши почти във всяко разиграване и дори не успя да вземе гейм до края.

С представянето си дотук Гришо защити полуфинала си от 2015-а и със сигурност няма да загуби точки за световната ранглиста.

В битка за финал Димитров ще спори с двуметровия гигант Иво Карлович, който победи със 7:6, 6:7, 6:4 Марсел Гранойерс. Карлович има аванс от 2:1 в преките мачове с Гришо. Другите двама полуфиналисти са Федерико Делбонис и Диего Шварцман. Мачът в събота ще бъде излъчван по БНТ от 16,30 часа.

През настоящия сезон през настоящия сезон полуфиналът ще бъде трети за Григор Димитров. През януари той достигна финал в Сидни, където загуби в драматичен трети сет срещу Виктор Троицки. На крачка от подобно постижение пък остана в Делрей Бийч.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров с трети полуфинал през сезона (видео) Искрен Минчев
Теми:  
григор димитров | иржи весели | истанбул | тенис турнир в истанбул

Коментари





Следвайте ни в Facebook