Григор Димитров: Само талант не е достатъчен, ако искаш да си №1

от в 14:44 на 06.08.2018
Георги Христов

Григор Димитров достигна в края на миналата година рекордното за него трето място в световната ранглиста, но през настоящия сезон ситуацията не се развива по най-добрия начин за него. До момента първата ракета на България няма нито една титла, а до края на сезона тепърва има да защитава по-голямата част от актива си точки.

Преди да започне участието си на "Мастърс 1000" в Торонто Димитров коментира големите очаквания към него, които датират още от началните години на кариерата му.

"Смятам, че талантът ти помага да печелиш понякога мачовете си, но всеки път е много различно. Често, когато разполагаш с твърде много опции в арсенала си, е трудно.

"Никога не съм гледал на себе си по този начин, ако трябва да съм честен. Да, може би съм талантлив, но този талант не ти гарантира спечелване на мачовете. Помага, но не ги печели.

"Стига за две, три, четири победи и дотам. Ако искаш да си шампион в Големия шлем, ако искаш да бъдеш №1, се нуждаеш от много други неща, за да стигнеш дотам. Разбира се, че това допринася, но талантът не трябва да бъде най-главното," коментира Димитров пред сайта на АТР.

През 2017 година Гришо спечели първата си "Мастърс 1000" титла в Синсинати и сега го очаква напрегнато лято, в което трябва да брани множество точки в САЩ.

"Много зависи с каква настройка си. Никога не съм бил от тези тенисисти, които се съсредоточават върху наградните фондове, точките и другите.

"Винаги се стремя да търся позитивите. Беше тежко да загубя на старта на Уимбълдън от Стан Вавринка, но в същото време опитах да извлека положителното от ситуацията. Това е най-трудното в тениса - да бъдеш позитивен след поражение.

"Всеки мач е много важен в момента. Не се стремя да се върна под №2,3,4 и така нататък. Гледам цялостната картина и искам да ставам по-добър. В някои случаи всичко може да се промени след два-три мача. Ако си находчив и вършиш правилните неща, може ситуацията да се обърне в твоя полза," казва още Димитров.

На старта на турнира в Торонто Гришо очаква Фернандо Вердаско или Петер Гойовчик.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Само талант не е достатъчен, ако искаш да си №1 Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook