Григор Димитров се завърна на корта с поражение от Гаске

от в 22:11 на 25.07.2020
Калоян Соколов
Григор Димитров се завърна в игра за пръв път от над месец насам, а липсата на мачове определено даде отражение в представянето на българина, който отсъпи на Ришар Гаске с 10:15 10:13 11:14 10:18.Първата ни ракета започна доста нервно и на бърза ръка изостана с 0:4 точки, ала успя да застигне съперника си в средата на частта. Последваха няколко леки неточности от ракетата на Гришо, които бяха допълнени и от нулева ефективност при използването на жокерите от страна на нашето момче.

Димитров имаше лек превес в ответната четвъртина, само че "Виртуоза" бързо навакса този пасив и изведнъж се откъсна с 9:5 точки. Впоследствие французинът използва правото си да открадне началния удар на Григор, но българинът пласира отлични ретури и се доближи максимално до Гаске. Ришар обаче реагира мигновенно и вкара в употреба прословутия си обратен удар, за да узакони успеха си и в тази част.

https://twitter.com/UTShowdown/status/1287100472898322434?s=19

Световният номер 50 заигра още по-освободено и редовно вкарваше неспасяеми бекхенди по правата. Григор продължаваше да среща трудности на собствено подаване, а по този начин предоставяше инициативата на съперника, който скоро се поздрави с окончателен триумф.

Последната четвъртина реално нямаше значение за оформянето на победител, но може да бъде взета като показател при определянето на крайното класиране в потока. В нея отново ветеранът диктуваше събитията на корта и направи успеха си възможно най-категоричен.Така Димитров временно заема последното място в своята група, като утре се нуждае от задължителна победа срещу Фелисиано Лопес, ако иска да запази шансовете си за класиране към полуфиналната фаза.

 

Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров се завърна на корта с поражение от Гаске Калоян Соколов

Коментари

Следвайте ни в Facebook