Григор Димитров срещу Маркос Гирон - анализи, очаквания и коефициенти

от в 11:50 на 28.10.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров се представя по великолепен начин до този момент на АТР 500 надпреварата във Виена, където през вчерашния ден изигра най-добрия си двубой от началото на настоящия сезон и наложи волята си над Андрей Рубльов в последователни сетове. Така българинът си осигури среща с Маркос Гирон, с когото имат два изиграни сблъсъка помежду си, като са си поделяли по една победа. Необходимо е обаче да се отбележи, че успехът на американеца дойде на старта на миналогодишния Ролан Гарос, когато нашето момче трябваше да се откаже заради травма в гърба. Победата на сънародника ни пък дойде на същия турнир през настоящия сезон, като във въпросния сблъсък бившият №3 отпусна едва три гейма на опонента си. Предстоящият мач между двамата ще стартира в 15:00 часа, а дотогава нека да поразсъждаваме как хасковлията би могъл да повтори успеха си от май месец. 

Какво да очакваме от Маркос Гирон? 

Гирон е на 28 години, играе с дясната ръка и в момента се намира под номер 58 в световната ранглиста, което е с 9 места под неговото рекордно класиране. Играчът достигна до единствения си финал в АТП Тура на турнира в Сан Диего и също така е завоювал два трофея на ниво Чаланджър и още шест такива от сериите "Фючърс", като всеки един от тези успехи е постигнат на любимия му хард. Непоставеният състезател е типичен представител на американската школа, тъй като разполага с отличен форхенд, който създава сериозни проблеми на неговите съперници.

Американецът не прави особено висок брой уинъри, тъй като е висок скромните 180 сантиметра, но пък се придвижва изключително умело по корта, което му дава дава възможност да отиграва почти постоянно от любимия си дланов удар. Бекхендът на световния номер 58 не е толкова опасен, само че бива пласиран с отлична дълбочина и бива изпълняван почти безпогрешно. Сервисът на Гирон не е някакво сериозно оръжие, макар че е разнообразно насочен и не е лесен за разчитане.

Американецът също така умее да променя добре темпото, служейки си чудесно с къси топки, чрез които привиква противника си на мрежата и оттам може да прибегне до любимия си лоб. Аутсайдерът разполага с много плоски удари, а това поначало е сериозен дефицит в играта на червени кортове и думите ми се потвърждават от обстоятелството, че той е преодолял само веднъж първи кръг на турнирите, в които е взел участие досега през сезона на землена настилка.

Какви са предимствата на Григор Димитров? 

Опитът е нещото, открояващо се пред всичко останало. Опонентът на Григор е изиграл значително по-малък брой мачове в АТР Тура, което недвусмислено показва, че далеч не е привикнал към голямата сцена и може би няма нужните качества за нея, съдейки по това, че не стартира тепърва професионалния си път.

Българинът трябва да се стреми да натиска противниковия обратен удар при всяка възможност, защото оттам американецът не може да създаде особени проблеми на Димитров и главно изпраща топката в центъра на корта, като това ще възможност на хасковлията да навлиза в пределите на корта и да диктува темпото в двубоя.

Първата ни ракета трябва да запази агресивната си настройка от двубоя с Рубльов, защото днешният му опонент е привърженик на дългите разигравания и смяната на ритъма в разиграванията определено определено не е по вкуса на Гирон, който има проблем срещу креативни и офанзивни състезатели.

Очаквания и коефициенти   

Днешният опонент на българина не е за подценяване, но класата на нашия сънародник е далеч по-висока, така че очаквам мачът да протече изцяло под диктовката на родния ни представител, чиито качества би трябвало да са достатъчни, за да постигне чиста победа. 

Букмейкърите също определят Димитров за фаворит, предлагайки ставка от 1.44 за негов краен успех, а шансовете на американеца се котират на 2.75, макар че тези предварителни прогнози често биват опровергавани в професионалния тенис, но се надяваме този път случаят да не е такъв и Григор да ни зарадва с победа, като срещата отново ще може да наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Маркос Гирон - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | анализи и превюта | бгтенис | виена | григор димитров | маркос гирон | превюта и анализи

Коментари





Следвайте ни в Facebook