Григор Димитров срещу Томи Пол - анализ, коефициeнти и очаквания

от в 13:20 на 21.01.2020
Tennis.bg

Тази сряда отново ще се наложи да ставаме по тъмно, тъй като организаторите на Australian Open поставиха мача на Григор Димитров в дневната сесия на „Маргарет Корт Арена“, която започва в 2:00 часа българско време. Добрата новина обаче е, че срещата на българина с американеца Томи Пол е трета поред, като преди нея има два двубоя при дамите. С други думи, можем да очакваме началото на мача на Григор да бъде към 5:00 часа сутринта, а вероятно и малко след това.

Колко опасен може да бъде Томи Пол?

Григор и Пол никога не са се срещали помежду си, тъй като американецът е само на 22 години и по-често може да бъде срещнат в турнирите от категорията "Чалънджър", където вече има четири трофея зад гърба си. В края на миналата година обаче Пол успя да достигне до топ 100 в ранглистата на ATP, а към момента е на 80-то място в нея. Новият сезон за него започна ударно, след като записа пет последователни победи на ATP 250 турнира в Аделаида, достигайки до полуфиналите. По пътя си той отстрани имена като Пабло Куевас и Рамос-Виньолас. Успешно започна за него и Australian Open, където в първия кръг даде сет на Леонардо Майер, но в крайна сметка го победи, записвайки и най-доброто си постижение в турнири от Големия шлем.

Григор Димитров влиза в мача като изявен фаворит

Още по време на ATP cup, Григор Димитров демонстрира своя блясък със страхотни победи над Дани Еванс и Раду Албот, но малкият демон в българина все още е там някъде и периодично излиза наяве. Точно това се случи и в първия му мач на Australian Open, когато загуби първия сет срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. Последва обаче повишаване на оборотите и три поредни сета на сметката на Григор, единия от който на нула. Така, бившият номер три вече е във втори кръг на един от най-успешните си турнири, където има два четвъртфинала през 2014 и 2018 година, както и един полуфинал през 2017 година. За последно, българинът достигна до осминафинал, така че има да защитава немалко точки.

Какво мислят букмейкърите?

Букмейкърите дават солидно предимство за победа на Григор Димитров, като коефициентът за негова победа е 1.30, докато шансовете на Томи Пол се оценяват на 3.35. Ставката обаче се повишава до 2.50, когато говорим за чиста победа на българина в три сета, което е напълно възможен сценарий, ако приемем, че положителният старт за Григор е подсилил увереността му. Младият американец обаче е в позиция, в която няма какво да губи, което в комбинация с добрата му форма, го прави опасен съперник. Ако нашият тенисист отново попадне в някоя мини криза, той би могъл да загуби сет, а коефициентът за победа на българина с 3:1 сета е 3.75.

Вземете до 100лв бонус за залози от tennis.bg през този линк


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Томи Пол - анализ, коефициeнти и очаквания Tennis.bg

Коментари





Следвайте ни в Facebook