Григор Димитров: В началото бях "Бейби Фед", сега показах истинското ми лице

от в 14:30 на 07.07.2018
Георги Христов

Григор Димитров сподели пред британския "Гардиън" как се готви за големите турнири, а също и за някои свои предпочитания в личния си живот. Оказва се, че българинът никога не е пил какъвто и да е алкохол.

"Преди всеки турнир прекарвам поне шест часа в тренировки - дали загрявам, на корта съм или във фитнеса. Тренирам почти като робот, но в навечерието на турнири като Уимбълдън, интензивността им намалява и се концентрирам повече върху техниката. Винаги съм бил перфекционист, но трябваше да науча, че подобно нещо като перфекционизъм не съществува. Нямам проблем с напрежението. В началото на кариерата ми ме наричаха "Бейби Фед"(Baby Fed), но сега хората видяха истинското ми лице," разкри пред изданието световният №6.

Той споделя и как протича цялостната му подготовка - от така важния сън до храненето. "Обикновено спя по осем часа на нощ, дори и преди голям мач. Мога да заспя навсякъде. Преди да си легна винаги си пиша три неща, които съм направил през деня и за които трябва да съм благодарен.

"Работя с диетолог от вече четири години и тя е много спокоен човек. Очаквах да бъде много строга и да ме принуждава да ям 20 грама от това или 5 ядки от друго, но тя създава базисен модел, който променяме на няколко месеца след кръвен тест. Ако ми липсва желязо, увеличаваме броколите, например. Мога да ям бургери и сладолед от време на време. Иначе никога не съм пробвал алкохол."

Григор не крие, че професионалната кариера му е взела много в личен план и понякога се чувства самотен. Той отново повтаря, че дължи много на баща си, който го е научил на основните неща в тениса. "Нужно беше да казвам на хората: "Ако искаш да останеш край мен, трябва да ме приемеш какъвто съм."

Също така Димитров споделя затова как се настройва за ваканциите си. "Много зле се справям с почивката и свободното време. За мен почивен ден е да отида до фитнеса. Не мога просто да си лежа и да чета книга. Ако имах повече свободно време, щях да отида на автомобилно състезание. Времето ми е много ограничено, но това вероятно ще се промени след края на кариерата ми. Вероятно ще полудея за около година, но после всичко ще си дойде на мястото."

Оцени тази статия:
Григор Димитров: В началото бях "Бейби Фед", сега показах истинското ми лице Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | уимбълдън

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook