Григор Димитров: В началото бях "Бейби Фед", сега показах истинското ми лице

от в 14:30 на 07.07.2018
Георги Христов

Григор Димитров сподели пред британския "Гардиън" как се готви за големите турнири, а също и за някои свои предпочитания в личния си живот. Оказва се, че българинът никога не е пил какъвто и да е алкохол.

"Преди всеки турнир прекарвам поне шест часа в тренировки - дали загрявам, на корта съм или във фитнеса. Тренирам почти като робот, но в навечерието на турнири като Уимбълдън, интензивността им намалява и се концентрирам повече върху техниката. Винаги съм бил перфекционист, но трябваше да науча, че подобно нещо като перфекционизъм не съществува. Нямам проблем с напрежението. В началото на кариерата ми ме наричаха "Бейби Фед"(Baby Fed), но сега хората видяха истинското ми лице," разкри пред изданието световният №6.

Той споделя и как протича цялостната му подготовка - от така важния сън до храненето. "Обикновено спя по осем часа на нощ, дори и преди голям мач. Мога да заспя навсякъде. Преди да си легна винаги си пиша три неща, които съм направил през деня и за които трябва да съм благодарен.

"Работя с диетолог от вече четири години и тя е много спокоен човек. Очаквах да бъде много строга и да ме принуждава да ям 20 грама от това или 5 ядки от друго, но тя създава базисен модел, който променяме на няколко месеца след кръвен тест. Ако ми липсва желязо, увеличаваме броколите, например. Мога да ям бургери и сладолед от време на време. Иначе никога не съм пробвал алкохол."

Григор не крие, че професионалната кариера му е взела много в личен план и понякога се чувства самотен. Той отново повтаря, че дължи много на баща си, който го е научил на основните неща в тениса. "Нужно беше да казвам на хората: "Ако искаш да останеш край мен, трябва да ме приемеш какъвто съм."

Също така Димитров споделя затова как се настройва за ваканциите си. "Много зле се справям с почивката и свободното време. За мен почивен ден е да отида до фитнеса. Не мога просто да си лежа и да чета книга. Ако имах повече свободно време, щях да отида на автомобилно състезание. Времето ми е много ограничено, но това вероятно ще се промени след края на кариерата ми. Вероятно ще полудея за около година, но после всичко ще си дойде на мястото."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: В началото бях "Бейби Фед", сега показах истинското ми лице Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook