Григор Димитров за контузията си: Усещах, че тялото ми ще ме предаде

от в 19:00 на 26.02.2021
Тея Кръстева

На тазгодишния Australian Open Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите срещу Аслан Карацев, след като получи контузия в областта на гърба. Въпреки загубата обаче нашето момче демонстрира характерното за него спортсменство, като изигра мача до самия край въпреки болките и след поражението даде пресконференция, отговаряйки учтиво на зададените му въпроси - постъпка, която е необичайна за спортистите, получили травма по време на двубой.

Ето какво сподели Григор пред българските журналисти:

Григор, вярваше ли, че след 6:2 в първия сет можеш да спечелиш мача?

Имах шансове, но усещах, че във втория сет тялото ми ще ме предаде. Просто не знаех кога точно и как. Случи се в момент, в който изобщо не го очаквах. Беше трудно да продължа напред.

Зверев и Медведев извикаха доктор на корта, Джокович имаше разкъсване на мускулите, Беретини се отказа, Тийм също се оплакваше в последния сет, сега и ти имаш контузия. Допускаш ли, че тези трамви може да са свързани с карантината?

Със сигурност изолацията е допринесла за травмите. Но такава е ситуацията, всеки дава максимума от себе си, за да се подготви на 100%. Но това е спортът, на всеки може да се случи да се контузи. 

Как би коментирал играта на Аслан Карацев - от 114-ти в света в момента той заема 42-рото място? Според теб колко далече би могъл той да стигне?

Карацев е заслужил това, което е постигнал до момента. Дали аз ще кажа някакво конкретно число, няма никакво значение. Ранкингът зависи от играта ти и колко мачове печелиш. Дали той ще задържи това ниво и ще поддържа тази форма, зависи изцяло от него. Очевидно играе добре в момента, побеждава силни играчи и се класира за полуфинал на Australian Open. Друго нямам какво да кажа.

Григор Димитров в момента се намира в Маями, където се подготвя за предстоящия турнир в Акапулко.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров за контузията си: Усещах, че тялото ми ще ме предаде Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook