Григор докосна победата и я изпусна

от в 10:02 на 22.01.2020
Павел Димитров

Григор Димитров загуби с 2-3 от американеца Томи Пол. Българинът показа изключтелен тенис срещу достоен противник в лицето на младия Пол, но също така допусна страшно много грешки, които му костваха успеха. В следващия кръг Пол ще има за съперник Мартон Фучович, който по-рано днес победи с 3-0 Яник Синер.   

Първият сет започна равностойно, като и двамата играчи не допускаха кой знае какви колебания на свой сервис. Всичко това продължи до деветия гейм, в който Григор се пропука, загуби на 40 и сведе до минимум шансовете си за успех в откриващата част. В десетия гейм Пол показа здрави нерви и взе подаването си на 15 и по този начин поведе с 1-0. 

Във втория сет картинката не се промени много и отново видяхме оспорван и качествен тенис и от Димитров, и от Пол. И двамата показаха леки колебания при някои от сервисите си, но така и не допуснаха пробив. В тайбрейка Томи Пол имаше малко повече късмет и го измъкна на 6 - 2-0 за американеца.

Третата част започна противно на всичко, което двамата показаха досега на "Маргарет Корт Арена" и загубиха последователно сервирането си - първо Томи Пол, после и Григор. След това събитията на корта влезнаха в познатото русло и двамата печелеха на свое подаване, докато не се стигна до седмия гейм, в който Томи сдаде сервиса си. До края Григор не изпусна контрола, проби още веднъж и намали изоставането си до само сет.

Четвъртият сет започна кошмарно за първата ни ракета, след като той загуби подаването си на 40. Гришо запази самообладание и веднага върна пробива, след което мачът започна отново да върви гейм за гейм. В деветия гейм Григор показа железни нерви и удържа подаването си, след като на няколко пъти Томи беше на точка да го спечели. Победата в този гейм определено подейства вдъхновяващо на Гришо и той продължи да иска повече успеха в четвъртата част. Той дойде в тайбрейка, в който хасковлията спечели четири точки на подаване на Пол, които му бяха достатъчни да изравни резултата в сетовете.

Финалната част ни предложи още качествен тенис. Както и в предходните сетове, и сега двамата се бяха "захапали" здраво и не допускаха фатални грешки на свой сервис, докато не се стигна до петия гейм, когато Григор успя да пробие. Противно на очакванията Димитров не успя да затвърди пробива и Пол изравни - 3:3. Българинът не позволи негативните емоции да вземат връх и отново проби Пол - 4:3. В деветия гейм се видя, че Гришо си е взел бележка и не допусна срив нов срив - 5:3. Томи Пол взе следващия гейм, и когато всички очакваха Гришо да затвори мача, Пол изравни до 5:5. Импулсът в играта на американеца даде резултат и той добави нов гейм на своята сметка - 6-5. Димитров даде всичко от себе си и взе подаването си на 30, което означаваше нов тайбрейк. В него Пол показа, че иска повече победата и в крайна сметка я постигна - 3-2.   


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор докосна победата и я изпусна Павел Димитров
Теми:  
australian open | григор димитров | мартон фучович | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook