Григор: Има много останал тенис в мен; чувствам се по-силен от всякога

от в 21:57 на 23.01.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров може да отпадна в третия кръг на Аустрелиън Оупън, но остави сърцето си на корта в срещата си с Новак Джокович и го затрудни сериозно, макар че не съумя да спечели сет.  Въпреки отпадането в Мелбърн, то първата ни ракета няма нито един слабо изигран мач от началото на сезона и определено изглежда на прав път към това да се завърне в топ 10 на света, което е неговата голяма цяла през 2023-та. Изглежда сравнително напредналата тенис възраст на Димитров далеч не е порок и той извлича максималното от вече сериозния си опит в ATP Тура, като разкри следното в тази връзка пред официалните медийни канали на Откритото първенство на Австралия:

Въприемаш ли се за шоумен?

- Винаги съм имал една частица вътре в себе си, която ме е карала да покажа възможно най-доброто си лице пред феновете, но професионализмът ми е излизал неизменно на преден план в подобни моменти и намирам границата. Сега съм на такъв етап от кариерата си, че съумявам по-лесно да изпитвам задоволство от постигнатото.

При младото поколение нещата не стоят точно така, защото тепърва се сблъскват със славата и големите договори, но обикновено това продължава за не повече от 2-3 години и в крайна сметка постоянството е над всичко останало. Надявам се да го проявявам в по-голяма степен занапред.

Звучиш все едно си напът да се откажеш от тениса?

- Нямам никакво намерение да се отказвам. Много далеч съм от този момент.

Имаш ли все още мечти свързани с тениса?

- Всеки ден. На 31 години съм. Не се имам за толкова стар. Има много останал тенис в мен. В момента съм по-силен физически и психически, от когато и да било. Не искам да се сравянявам с никога и ще водя своето собствено състезание - завършва хасковлията своето интервю.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Има много останал тенис в мен; чувствам се по-силен от всякога Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook