Григор: Имам добри шансове срещу Джокович

от в 05:01 на 16.08.2018
Георги Христов

Григор Димитров започна успешно защитата на титлата си на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати. Българинът постигна победа на старта срещу Миша Зверев със 7:6(5), 7:5 за 1 час и 40 минути игра.

Мачът започна с няколко часа закъснение заради дъжд, а следващият съперник на Димитров е Новак Джокович. Ноле води със 7:1 в преките им битки. Последният мач между двамата бе този сезон в Куинс, когато сърбинът се наложи в два сета. Единствената победа на Григор е от Мадрид през 2013 година.

Ето какво каза действащият шампион след днешната победа:

"2018 година е добра. Не искам да съм твърде критичен към себе си - гледам положително. Имах някои върхове и спадове тук и там през първата половина от сезона. Това е положението. Сега съм в Синсинати и съм много развълнуван."

Той бе попитан какво е научил от победите през 2017 в Синсинати и Лондон. "Трябва да подхождаш по един и същи начин - и при победите, и при загубите. Особено в началото на годината имах добри резултати, но не успях да реализирам някои от възможностите, които се откриха пред мен. Това малко или повече ме разочарова.

"Едно от най-трудните неща в тениса е да останеш позитивно настроен през цялата година. Сезонът е толкова дълъг. Никога не знаеш кога ще се случи да покажеш най-добрия си тенис."

Дали обаче Гришо ще съумее да демонстрира най-доброто си ниво при следващото голямо изпитание в лицето на Новак Джокович? "Той се е доказал толкова много пъти. Отново играе добре тази година и спечели Уимбълдън. Нямам какво толкова да кажа. Ще се съсредоточа върху моята игра. Правя много неща по правилния начин и се надявам да успея да продължавам за дълъг период от време. Мисля, че имам добри шансове," коментира Гришо в интервюто си веднага щом напусна корта.

ПРОГРАМАТА ЗА ЧЕТВЪРТЪК!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Имам добри шансове срещу Джокович Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров джокович | новак джокович | тенис | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook