Григор изпита затруднения, но класата му надделя за първи успех на АО 2022!

от в 09:20 на 18.01.2022
Мирела Николова

Двубоите от първия за годината турнир от Големия шлем вече са в ход и през днешния ден най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров откри с успех в четири сета тазгодишното си участие на Откритото първенство на Австралия. Нашето момче показа своята класа и във важните моменти имаше отчетливо предимство, за да запише победа над Иржи Лехечка с 6:4 4:6 6:3 7:5 и да си гарантира място във втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Беноа Пер или Тиаго Монтейро.

Срещата започна трудно за българина, който изостана с 0:40 още в първото си подаване и бе изправен пред 3 поредни брейкбола. Тогава обаче последваха няколко отлични сервиса на първата ни ракета, които му дадоха инициативата в разиграването, и така опасността бе елиминирана. С напредване на времето играта на нашето момче се стабилизира и след серия отлични акции от основната линия Григор постави под напрежение сервиса на опонента, достигайки на свой ред до 3 брейкбола в четвъртия гейм, които обаче също не бяха материализирани.

Сервирайки за оставане в сета при 4:5, Лехечка изпита сериозни колебания на начален удар, а най-добрият ни тенисист се възползва по перфектен начин от напрежението, сковало ръката на чеха, за да нанесе решаващ пробив в последния възможен момент и да прибави дебютната част към своята сметка.

Във втория сет сервиращите на няколко пъти бяха застрашени от загуба на подаването си, но пръв от възможностите си на ретур се възползва Лехечка и с брейк в седмия гейм той поведе в резултата. Оттам насетне той нямаше проблеми от сервис линията и скоропостижно изравни резултата в отделните части.

Третият сет стартира с ранен брейк за 3:0 в полза на родния ни състезател, чиито удари придобиха забележителна скорост и дълбочина и често ставаха причина за пропуски от ракетата на световния номер 61. Първата ни ракета бе във водеща позиция през цялото време и не допусна спад в представянето си в нито един момент, като така си върна лидерството в общия резултат.

В четвъртата част чехът стабилизира играта си и количеството непредизвикани грешки от ракетата му се понижи значително. Това му помогна да опази паритета в геймовете до 5:5, когато обаче класата на бившия номер 3 оказа своето влияние. Хасковлията се възползва от твърде плиткия начален удар на противника, за да осъществи пробив за 6:5, а гейм по-късно ликуваше с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор изпита затруднения, но класата му надделя за първи успех на АО 2022! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook