Григор: Много, много важна победа - дано това е повратен момент (видео)

от в 01:23 на 30.05.2019
Георги Христов

Григор Димитров спечели втори пореден петсетов сблъсък на Откритото първенство на Франция. Той успя да реализира обрат срещу Марин Чилич по пътя към трети кръг на "Ролан Гарос" - 6:7, 6:4, 4:6, 7:6, 6:3 за четири часа и 24 минути на корта в Париж.

За него това бе първи топ 20 успех от повече от година. В тази връзка Димитров изрази надежда това да бъде повратна точка за него оттук нататък през 2019 година.

"Сега всяка победа ми е скъпа. Не мисля толкова срещу кого играя. Просто искам да печеля. Беше много, много важен мач - без съмнение. Определено страдах в последните два, три месеца. Много неща се промениха. Чувствам се чудесно, много съм съсредоточен и развълнуван от това, което предстои," коментира Димитров на пресконференцията след мача, визирайки смяната на Дани Валверду и появата в щаба му на Радек Щепанек.

"Мога да извлека много поуки от този мач. Това е важното в случая за мен. Определено беше един от най-добрите мачове, които съм играл от много време. Марин заслужава похвала. Много уважавам Марин. Той е изключителен боец и никога не се предава," коментира Димитров, който записа 60 печеливши удара по време на двубоя.

"В течение на мача и двамата повишавахме нивото си малко по малко. Почти до края сервирахме почти перфектно, честно казано. Такива успехи ти дават допълнителна увереност и се надявам да продължа така за в бъдеще. Има много какво да извлека - любопитен съм да видя как ще се получат някои неща за в бъдеще. Надявам се това да е повратна точка," пожела си Димитров, който ще трябва да играе с друг бивш шампион от Големия шлем и състезател вдигал купата на мускетарите в Париж - Стан Вавринка.

Самият Вавринка изигра впечатляващ мач като победи чилиеца Кристиан Гарин с 6:1, 6:4, 6:0. Това бе негова победа №499 и общо №40 на "Ролан Гарос". Двамата с Димитров ще премерят сили в петък.

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Много, много важна победа - дано това е повратен момент (видео) Георги Христов
Теми:  
ROLAND GARROS | григор димитров | григор димитров - марин чилич | марин чилич | ролан гарос | ролан гарос 2019 | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook