Григор: Надявам се да играя още десет години, не съм минавал през такъв период

от в 15:22 на 27.05.2019
Мария Петрова

Григор Димитров започна с победа участието си на Откритото първенство на Франция. Той надигра Янко Типсаревич в пет сета и в сряда му предстои сблъсък срещу бившия шампион от US Open Марин Чилич.

"Такива мачове в момента са по-важни от психологическа гледна точка, не толкова от физическа. Мога да контролирам до известна степен рамото, дали ще взема обезболяващи и ще играя на тях. Всеки ден е много различен. Понякога сме планирали някои тренировки и не успяваме да ги направим, защото рамото не позволява. Не е лесно. Всеки ден се събуждам и се чудя дали днес рамото ще ме боли или няма да ме боли," коментира Димитров пред Sportal.bg.

"Никога не съм минавал през такъв период. Преди не съм мислил за контузии. Трябваше да отказвам турнири заради рамото. Това са неща, които не съм мислел, че ще ми се случат на мен.

"След Австралия четири седмици почти нищо не можех да правя заради рамото. Толкова пътувам като цяло. От седмица на седмица в различен хотел. Прекарах доста време в Монте Карло, което много ми хареса. Това бяха едни от най-хубавите ми седмици, починах си.

"Повечето хора виждат само нещата, когато сме на корта. Благодарен съм за всичко, през което съм преминал. Предстоят ми още много неща, толкова много към какво да гледам напред. Надявам се, че ще играя още 10 години и най-доброто предстои", сподели тенисистът.

Кой ще спечели "Ролан Гарос"? Спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Надявам се да играя още десет години, не съм минавал през такъв период Мария Петрова
Теми:  
ROLAND GARROS | григор димитров | открито първенство на франция | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook