Григор: Направих голяма крачка напред, Андерсън е фаворит (видео)

от в 00:44 на 10.08.2018
Георги Христов

Григор Димитров достигна първия си четвъртфинал от месец април. Той стори това на "Мастърс 1000" в Торонто, след като надигра Франсис Тиафо със 7:6, 3:6, 7:6.

"Не съм се съсредоточавал върху това дали печеля или губя. Просто исках да надградя и да започна да играя добър тенис, създавайки правилните привички. А в крайна сметка, ако правиш всичко това последователно, започваш да печелиш. Това бе един от тези дни за мен," анализира най-добрият български тенисист.

"Очевидно не показвам най-добрия си тенис, но намирам начин да премина през тези мачове. Смятам, че прогресирам. С всеки мач, с всяка точка, която изигравам, се чувствам по-уверен, по-стабилен на корта. Всичко си идва на мястото. Надявам се това да бъде голяма крачка напред за мен."

Шампионът от финалния турнир на осемте най-добри засега е далеч от участие в тазгодишното състезание в Лондон. Той е 18-и в годишната ранглиста и ще трябва да се потруди здраво в идните месеци.

Следващият съперник на Димитров ще бъде Кевин Андерсън, срещу когото води с 6:1. Двуметровият гигант се намира в отлична форма и бе финалист на Уимбълдън. 32-годишният състезател дебютира в топ 5 преди месец.

"Невероятен е през цялата година. Натрупал е голяма увереност. Той ще бъде фаворит на базата на статистиката. Много решен съм да продължа да работя и да изграждам играта си," допълни Димитров.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Направих голяма крачка напред, Андерсън е фаворит (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | кевин андерсън | тенис | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook