Григор не се затрудни с Грегоар и се поздрави с убедителен успех в първия кръг на Ролан Гарос!

от в 01:55 на 30.09.2020
Калоян Соколов

Григор Димитров затвърди добрите си игри, които показа в Рим и пренесе позитивната нотка в представянето си и на Ролан Гарос, което му бе напълно достатъчно, за да надиграе Грегоар Барер с 6:3 6:2 6:2. По този начин Димитров намери място във втория кръг на надпреварата, където наглед го очаква съвсем преодолим съперник, който ще бъде определен в сблъсъка между Андрей Мартин и Жоао Соуса. Вижте най-интересното от двубоя между двамата или цялата среща на този линк.

Българинът започна бавно срещата и бе пробит още на старта на двубоя. Гришо веднага достигна до две възможности за моментален рибрейк, но последваха няколко последователни неточности, които го лишиха от възстановяване на паритета. Първата ни ракета обаче настоятелно продължаваше да тормози съперника си от ретур и съумя да спечели цели пет поредни гейма. Барер се отърси от шока и принуди Димитров да сервира за успеха в сета, като последва маратонски гейм, който поставеният под номер 18 спечели при шестия си опит.

Втората част също стартира отлично за родния представител, като той бързо излезе напред с брейк аванс, само че французинът го върна само след няколко минути. Последваха минути на тотална доминация от страна на Гришо и той често приключваше точките с уинъри от своя форхенд, а местният представител категорично не смогваше на темпото и повече не взе гейм в този сет.

Френският играч откри третия сет с нулево подаване, ала това по-скоро се оказа парадоксално явление, защото Димитров отново имаше видимо игрово предимство и постоянно тормозеше опонента си с добре замаскирани къси топки. Българинът вече се чувстваше напълно уверен в силите си на корта и не след дълго си спечели преднина от 4:2. Григор не спря дотук и с помощта на два поредни минаващи удара от бекхенд достигна до скрит мачбол, който реализира и впоследствие затвори с лекота двубоя.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор не се затрудни с Грегоар и се поздрави с убедителен успех в първия кръг на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
григор димитров | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook