Григор не успя да се противопостави на Вавринка и напусна Монреал след двусетово поражение

от в 23:41 на 05.08.2019
В
Григор Димитров демонстрира моментни проблясъци, но не съумя да се противопостави на Стан Вавринка, който водеше в резултата по време на целия двубой. Швейцарецът надделя след 6:4 6:4 и ще се изправи срещу Карен Хачанов във втория кръг на надпреварата в Монреал, докато на Григор му предстои пътуване до Синсинати, а новините не стават по-добри за българина, който от другия понеделник ще загуби мястото си сред първите 70 на АТР ранглистата.

Срещата започна с два уверени сервис гейма за тенисистите, като при 1:1 дойде ред на маратонски 15-минутен гейм, в който двамата демонстрираха неземния си талант, радвайки публиката със страхотни разигравания и технични изпълнения едно след друго. Това, което опорочи този гейм обаче, бе началният удар на българина, който го предаде прекалено много пъти; Димитров инкасира общо четири двойни грешки, последната бидейки на брейкбол за Вавринка, който по този начин за пръв път поведе в резултата.

Това бе и главната разлика между двамата - по време на размените от дъното на корта те бяха съвсем равностойни и се редуваха да правят изумителни изпълнения, но сервисите на тенисистите бяха прекалено несъпоставими; докато Стан реализираше ас след ас, Григор или забиваше в мрежата началните си удари, или ги изкарваше далеч в аут.

Все пак хасковлията намираше начин да остава близо в резултата до 5:3 в полза на Вавринка, който в този момент достигна до три поредни сетбола на ретур. В този момент Гришо демонстрира характер и съумя да обърне подаването си, но това не бе от голямо значение, тъй като последва поредния безпроблемен сервис гейм на трикратния първенец на турнирите от Големия Шлем.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1158469983342604295?s=20

Григор започна и втория сет неубедително от линията за начален удар, като инкасираният пробив този път дойде още в началото след поредица от непредизвикани грешки от ракетата на българина, говорещи за несигурност и липса на самочувствие. Въпреки това най-накрая последва и спад на Вавринка, който допусна рибрейк след няколко неточности от своя страна, но радостта на Димитров се оказа прекалено краткотрайна, тъй като дойде ред на нови проблеми за нашето момче по време на негово подаване. Макар че Григор сътвори отново няколко феноменални отигравания, това не му бе достатъчно, за да се опази от поредния пробив.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1158472897209556992?s=20

Този път Вавринка бе и категоричен в затвърждаването на брейка, а при 3:1 всичко можеше да свърши много бързо, след като хасковлията отново даде точка за пробив на своя съперник, но този път до такъв не се стигна, а Григор намери начин да ,,остане жив" в този мач. Нашенецът продължаваше да се бори упорито, а често след спечелена точка той показваше борбения си дух.

https://twitter.com/doublefault28/status/1158469250920734720?s=20

За жалост Вавринка отново възвърна перфектното насочване на началните си удари, неоставяйки никакъв шанс на Григор за завръщане в двубоя. Сервирайки за успеха в срещата, швейцарецът стартира с двойна грешка, но до края на подаването си Стан бе безкомпромисен, нанасяйки двусетовото поражение на първата ни ракета.

https://twitter.com/TennisTV/status/1158478660283879424?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор не успя да се противопостави на Вавринка и напусна Монреал след двусетово поражение В

Коментари





Следвайте ни в Facebook