Григор отпадна във Виена след нова загуба от играч извън топ 50 (видео)

от в 20:22 на 24.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров записа поредна загуба от състезател извън топ 50. Българинът отстъпи на старта на АТР 500 във Виена срещу №71 в ранглистата Михаил Кукушкин. Представящият Казахстан тенисист се наложи с 6:4, 4:6, 6:4 за над два часа игра в австрийската столица.

На предходния турнир в Пекин Димитров не успя да надиграе друг играч извън първите 50 - Душан Лайович. За Кукушкин това е едва трета топ 10 победа в кариерата от 34 мача. Общо Григор направи 65 непредизвикани грешки, а от тях 35 бяха от бекхенд и 11 двойни грешки.

В първия сет Димитров бе далеч от най-доброто си ниво. Той допусна цели 21 непредизвикани грешки за 10 гейма игра. Кукушкин проби в седмия гейм на 15 и в крайна сметка се наложи с 6:4.

След почивката при 2:1 в своя полза Гришо имаше точка за пробив, но не успя да я реализира. Веднага след това и Кукушкин пропусна шанс да вземе сервиса на Гришо в петия гейм. В края на втория сет Кукушкин не издържа. Той сервираше при 4:5, но допусна да изостане 0:40. Гришо се възползва от третия си сетбол и си осигури началния удар в началото на третата част.

В решителния сет Кукушкин взе аванс от 2:0, но Григор много бързо имаше шанс да възстанови равенството, повеждайки 30:0 в четвъртия гейм, но Кукушкин обърна за 3:1. До края той удържа аванса си, независимо че спечели десетия гейм, въпреки че изоставаше 0:40.

Така в следващата фаза представителят на Казахстан ще играе срещу Андрей Рубльов, когото победи в квалификациите. Руснакът обаче влезе в основната схема като "щастлив губещ".

От своя страна Григор Димитров се отправя към Париж за местния "Мастърс 1000" от новата седмица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор отпадна във Виена след нова загуба от играч извън топ 50 (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - михаил кукушкин | михаил кукушкин | тенис | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook