Григор отпадна във Виена след нова загуба от играч извън топ 50 (видео)

от в 20:22 на 24.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров записа поредна загуба от състезател извън топ 50. Българинът отстъпи на старта на АТР 500 във Виена срещу №71 в ранглистата Михаил Кукушкин. Представящият Казахстан тенисист се наложи с 6:4, 4:6, 6:4 за над два часа игра в австрийската столица.

На предходния турнир в Пекин Димитров не успя да надиграе друг играч извън първите 50 - Душан Лайович. За Кукушкин това е едва трета топ 10 победа в кариерата от 34 мача. Общо Григор направи 65 непредизвикани грешки, а от тях 35 бяха от бекхенд и 11 двойни грешки.

В първия сет Димитров бе далеч от най-доброто си ниво. Той допусна цели 21 непредизвикани грешки за 10 гейма игра. Кукушкин проби в седмия гейм на 15 и в крайна сметка се наложи с 6:4.

След почивката при 2:1 в своя полза Гришо имаше точка за пробив, но не успя да я реализира. Веднага след това и Кукушкин пропусна шанс да вземе сервиса на Гришо в петия гейм. В края на втория сет Кукушкин не издържа. Той сервираше при 4:5, но допусна да изостане 0:40. Гришо се възползва от третия си сетбол и си осигури началния удар в началото на третата част.

В решителния сет Кукушкин взе аванс от 2:0, но Григор много бързо имаше шанс да възстанови равенството, повеждайки 30:0 в четвъртия гейм, но Кукушкин обърна за 3:1. До края той удържа аванса си, независимо че спечели десетия гейм, въпреки че изоставаше 0:40.

Така в следващата фаза представителят на Казахстан ще играе срещу Андрей Рубльов, когото победи в квалификациите. Руснакът обаче влезе в основната схема като "щастлив губещ".

От своя страна Григор Димитров се отправя към Париж за местния "Мастърс 1000" от новата седмица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор отпадна във Виена след нова загуба от играч извън топ 50 (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - михаил кукушкин | михаил кукушкин | тенис | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook