Григор показа най-доброто си лице на корта и сломи Циципас във Виена!

от в 23:18 на 29.10.2020
Марк Хаджижеков

Григор Димитров изнесе определено един от най-силните си мачове за годината, надделявайки над шестия в света Стефанос Циципас след обрат - 6:7(5) 6:4 6:3. Това е и първа победа на Гришо над тенисист от топ 10 за сезон 2020. Така българинът се класира за четвъртфиналите във Виена, където ще се изправи срещу Дан Еванс, който по-рано днес надделя над Юрий Родионов в последователни части. 

Силите на корта бяха изключително изравнени по време на първия сет от мача, като тенисистите не срещаха затруднения, заставайки на линията за начален удар. Всъщност сервисът бе оръжието, на което и двамата не намираха отговор, а затова така и не се стигна до дюс през цялата откриваща част. 

В крайна сметка тайбрек трябваше да реши победителя в сета, а в неговото начало Григор ,,профуча" през съперника си, повеждайки набързо с 5:0 точки. Изглеждаше, че съдбата на частта е решена в полза на хасковлията, но Циципас имаше друго мнение по въпроса, като гъркът просто се опитваше ,,да остане жив" в дългия гейм, печелейки точка след точка. 

Така немислимото се случи и се стигна до изравняване, след като Димитров отигра удар на съперника, който излизаше в аут, и допусна грешка, а първият, достигнал до сетбол, бе именно третият поставен. 

Стефанос не се нуждаеше от друга възможност и след нова грешка от ракетата на сънародника ни първата част бе пратена в неговия актив. 

Драматичният обрат в тайбрека обаче не повлия на Григор, който запази самообладание, заигравайки дори на по-високо ниво през втория сет. Бившият номер три в света съумя да намери начин да неутрализира мощния начален удар на гърка, като при 2:2 последва и първият пробив в срещата. 

Григор, от своя страна, продължи да бъде абсолютно непоколебим в своите подавания и не след дълго българинът вкара двубоя в трети сет. 

В него двамата продължиха да радват публиката с активен тенис и впечатляващи отигравания, а историята от втората част се повтори и в третия, след като българинът отново реализира пробив при 2:2. 

Интензитетът в представянето на Циципас сякаш спадна, като гъркът започна да допуска твърде много непредизвикани грешки, но лек спад последва и при Григор, който в следващото си подаване бе изправен пред две възможности за връщане на пробива. 

Все пак хасковлията не позволи да се стигне до паритет, вкарвайки първия си сервис в употреба, преди в крайна сметка да се пребори за подаването си. 

Скоро резултатът сочеше 5:3, като тогава последва още един спечелен гейм от ретур за Григор, който по този начин се класира за четвъртфиналите на надпреварата във Виена! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор показа най-доброто си лице на корта и сломи Циципас във Виена! Марк Хаджижеков
Теми:  
виена | григор димитров | Обзори | стефанос циципас | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook