Григор: Правил съм грешки в личния живот, сега той е на втори план

от в 19:52 на 21.04.2016
Искрен Минчев

Григор Димитров успя да се прибере до България за първи път през 2016-а. Той гостува на родния си тенис клуб в Хасково. Освен това той бе удостоен със званието "Почетен гражданин" от общината. Преди да замине за Истанбул за поредното си участие, той даде и урок на местните таланти. Димитров също е на мнение, че България все още не е на "нужното ниво", за да приеме турнир на АТР.

Гришо, изключително емоционална среща за теб в Хасково, ти се разплака?
Не съм очаквал такова нещо. Винаги съм бил щастлив да се прибера в родния град. Този път идването ми е по-специално, получих това признание, а това означава много за мен.

На какво мирише Хасково?
На вкъщи. Като пътувахме към Хасково с моя треньор и той призна, че България е много хубаво място. Жалко, че нямам възможност да остана повече тук, за 5-6 дни. Искам да се разходя из природата. Толкова много неща има, които могат да се правят в България. Никъде не съм ходил. Например, на Езерата не съм ходил. Надявам се да имам малко повече почивка и ще съм тук.

Тук си с новия си треньор. Сработихте ли се, как го чувстваш?
В момента нещата наистина са по-добри. Но трябва още време. Винаги, когато започваш с нов отбор има риск. Но за момента вървим добре. Затова гледаме да не пропускаме и ден без тренировка. Гледаме да се фокусираме върху нещата, които са важни. Променихме някои неща – някои от ударите, тактиката. Но всичко това отнема време. Трябва да тренирам, да тренирам и пак да тренирам.

Какво не ти достига, за да станеш отново 8-ми в света?
Не е точно така. Един турнир може да промени всичко – целият ти график, цялата ранглиста. Мога да кажа, че не се чувствам, че не играя добре. Напротив, точно обратното е. Имах добри мачове в началото на годината. Играх добре в Маями, за жалост не се представих добре в Монте Карло. Стъпка, по стъпка.

Предстои ти турнир в Истанбул?
Всеки следващ турнир е най-важният. Искам да спечеля. Това не е единствената цел за годината. Надявам се да играя добре срещу всички. Искам да мога да излизам от критичните ситуации в даден мач. Рано е да се говори какво очаквам до края на сезона и Олимпиадата., която е част от нашия план.

Чувстваш ли се подготвен за игра на червена настилка?
Да. Последните две седмици като бях в Монако всичко мина добре. Прекарах повече часове във фитнеса, дори повече от нужното. Ето сега идва корта, така че това е важното.

Анализатори в България казват, че личният живот ти пречи на играта?
Не бих казал това. Всеки има право да казва каквото иска, но това за мен сега е на втори план. Изцяло съм се отдал на играта. Правил съм грешки и в личния си живот, и в играта. Но имам цел и съм устремен да я постигна.

Ти или щабът решава къде ще участваш?
Всички. Сядаме с целия отбор и решаваме.

Как се отнасяш към критиките, имаше такива като отказа да играеш за Купа "Дейвис"?
Аз по принцип не чета нищо. От Вас чувам за повечето от тях. Става въпрос за програма и не може да се напада някой ей така. Приемам и критиката, разбира се.

Чувстваш ли финансова подкрепа на българската държава?
Не съм запознат изобщо с тази ситуация. Разчитам на себе си. Аз започнах от Хасково, с двамата ми дядовци. Взех първия си билет от техните пенсии. Останалото Вие сами може да прецените.

Вчера излезе информация, че вече не сте заедно с Никол. Нейните PR-и я опровергаха. Сингъл ли си?
Не. Всичко е нормално. Отношенията ни са ОК.

Преди време, когато бе с Мария Шарапова каза, че си готов да хванеш самолета и да отидеш на другия край на света, за да направиш нещо за нея. Кое е това нещо, което си направил за Никол?
Още не съм правил такова нещо. Фокусиран съм върху играта. Има време и за останалите неща. И двамата сме с натоварени програми. Тя ме разбира винаги. Ако сега тя бе с мен в Хасково, бих казал: "Добре дошла вкъщи."

Мислил ли си някога да доведеш някоя от звездните си приятелки в Хасково?
Ти откъде знаеш, че не съм го правил.

Какво мислиш за допинга в спорта. Не случайно питам това, Шарапова изгоря?
Не съм аз човекът, който трябва да каже дали някой трябва да бъде наказан или не. Има си комисия. Когато излезе новината за Шарапова, аз казах, че тя е една от най-работливите. Много трябва да се внимава. Постоянно получаваме списък със забранените вещества. Някой път може да изгориш, защото си взел неподходящи протеини.

Кога пак ще дойдеш в България и в Хасково?
В най-скоро време. Искам. Предпочитам Хасково пред Монако. Просто там има база, използвам всичко, което ми е необходимо.

Източник: topnovini.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Правил съм грешки в личния живот, сега той е на втори план Искрен Минчев
Теми:  
григор димитров | интервю | хасково

Коментари





Следвайте ни в Facebook