Григор преди участието си във Виена: Би било фантастично да спечеля този страхотен турнир

от в 09:04 на 22.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров е атракция на всеки един турнир, в който участва и надпреварата във Виена не прави изключение. Първата ни ракета пристига в отлична форма за състезанието в австрийската столица, след като само пред седмица беше полуфиналист на Мастърса в Шанхай, където съумя да надиграе самия Карлос Алкарас по пътя си към финалната четворка.

Димитров пристигна още този четвъртък във Виена и беше поканен на специална среща от финансовия директор на надпреварата, а именно Щефан Дьорфлер. Двамата обсъдиха досегашните изяви на бившия номер три в състезанието, предстоящия турнир и забележителностите в австрийската столица, а срещата им беше отразена от официалния сайт на турнира.

"Идвам тук всяка година от 2018-та година насам и би било фантастично да спечеля този страхотен турнир веднъж. Виена има не само този изключителен турнир. Градът притежава богата история и множество забележителности, които да предложи. Вска година очаквам с нетърпение да се завърна тук" - сподели Григор.

Домакините пък направиха голям комплимент на Димитров, сравнявайки го с Йохан Щраус, което се дължи на виртуозния и елегантен стил на родния ни представител, с който той съумява максимално да се доближи до делата на гениалния австрийски композитор в света на музиката.

Припомняме ви, че вчера жребият за турнира беше изтеглен и миналогодишният 1/2-финалист ще открие участието си с мач срещу Лоренцо Музети, а впоследствие може да се изправи срещу защитаващия шампион Даниил Медведев.

Източник: Erste Bank Open

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор преди участието си във Виена: Би било фантастично да спечеля този страхотен турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | бг тенис | виена | григор димитров | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook