Григор: Руне е млад, талантлив и опасен, но аз също съм такъв, ако изключим младостта

от в 17:55 на 09.07.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изнесе брилянтен мач срещу световния номер десет Франсис Тиафо, в който не даде абсолютно никакви шансове на своя съперник дори да си помисли, че е способен да спечели сет, а какво остава за нещо повече. Впоследствие пък първата ни ракета беше също толкова успешен и пред микрофона, след като даде едно от най-забавните си интервюта на корта в последните години, говорейки за досегашните си изяви на Уимбълдън и предстоящия осминафинален двубой с Холгер Руе:

Григор, впечатляващо представяне срещу тенисист от топ 10 на света, който съвсем наскоро спечели титла на трева. Колко доволен си от начина, по който завърши този мач?

- Бях наясно с това, че той е изключително опасен играч и знаех, че трябва да съм много фокусиран през цялото време. Това е тенисист, който разполага с множество силни страни, но аз се опитах да се концентрирам върху моята игра. Последните седмици в Англия са невероятни за мен и се наслаждавам на всеки един ден, в който имам възможност да бъда тук и да играя пред тази публика.

Ти си бивш 1/2-финалист и публиката винаги е обичала да те наблюдава. В момента играеш много добре и след миналия мач те попитах докъде може да стигне серията ти, а ти отговори много далеч. Би ли могъл сега да разшириш отговора ти?

- Попитай ме отново утре. Надявам се серията да продължи. Както казах, то се наслаждавам на всеки един ден и е страхотно да бъда във втората седмица на турнира. Обожавам да играя в неделя, защото обикновено в този ден се провеждат финалите, но сега сме едва в третия кръг. Мисълта ми беше, че отдавна не съм играл в неделя и определено има много позитиви, само че засега не искам да мисля твърде напред. Опитвам се да напредвам стъпка по стъпка, да остана здрав и да правя най-доброто за мен.

Нека тогава да погледнем само към следващия мач, в който ще се изправиш срещу 20-годишния Холгер Руне, срещу когото никога не си играл. Какво мислиш за този мач?

- Ще кажа, че аз съм на 32 години. Не гледам към възрастта или нещо друго специфично. Гледам единствено на нещата от моята страна на мрежата и собствената си игра. Чувствам, че колкото повече остарявам, то толкова повече се наслаждавам на играта, което е интересно. Това ще бъде от онези мачове, които трябва да приема като всички останали. Той е млад, талантлив и много опасен играч, но аз също съм такъв, изключвайки частта с младостта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Руне е млад, талантлив и опасен, но аз също съм такъв, ако изключим младостта Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook