Григор с трудна победа срещу Типсаревич на старта на "Ролан Гарос"

от в 16:25 на 26.05.2019
Калоян Пламенов

Григор Димитров започна успешно участието си на тазгодишния "Ролан Гарос", след като победи сърбина Янко Типсаревич след 6:4, 6:0, 3:6, 6:7(3), 6:4. Това бе трети успех на българина от общо седем мача между двамата. 

Във втория кръг той ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, който надделя срещу италианеца Томас Фабиано. В преките мачове хърватският тенисист води с 4:1 победи. През миналогодишното издание на турнира родният тенисист достигна до третия кръг на надпреварата, където отпадна от Фернандо Вердаско. Сега той трябва да защитава 90 точки за ранглистата.

Първият сет започна доста колебливо за българина и той бе пробит още в третия гейм, но след това направи моментален рибрейк.

В петия гейм и шестия гейм сценарият се повтори - сърбинът проби, а след това нашето момче отново върна пробива.

Димитров обаче се окопити и показа характер, за да поведе с пробив аванс в осмия гейм и 5:3 при геймовете, след като принуди Типсаревич да изпрати форхенд в аут.

При решаващия за изхода на сета девети гейм хасковлията спаси две точки за пробива и в крайна сметка си взе най-важното подаване, за да затвърди пробива и да спечели първия сет.

Вторият сет започна по най-добрия възможен начин за българина и той с лекота успя да спечели първите три гейма за едва 11 минути игра.

Той проби на два пъти подаването на сърбина - в първия и третия гейм, а това бе негов седми пореден гейм в мача. Надмощието на българина продължи с пълна сила и той проби за трети пореден път в гейма сърбина, за да увеличи аванса си на 5:0, а след това си спечели подаването.

Третият сет започна с пробив за българина, но след това Типсаревич го върна на момента. В осмия гейм сърбинът проби българина доста изненадващо и след това си спечели подаването, за да намали изоставането си само на сет.

Четвъртият сет започна равностойно, но в петия гейм сърбинът стигна до пробив, след като принуди българина да сгреши и да прати топката в мрежата. В осмия гейм българинът поведе с 0:40 и имаше три точки за пробив, но сърбинът ги спаси и си взе подаването за 5:3.

В десетия гейм ситуацията се повтори и отново българинът поведе с 0:40 и имаше три точки да върне пробива. След непредизвикана грешка на сърбина нашенецът проби подаването му на нула и в крайна сметка изравни геймовете на 5:5.

Двамата си взеха по едно подаване и се стигна до решаващ тайбрек. В него обаче сърбинът победи със 7:4 точки и така прати мача в трети и решителен тайбрек.

В петия и решителен сет българинът проби за 5:4, а след това си спечели подаването и самата среща. 

Кой ще спечели "Ролан Гарос"? Спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Григор с трудна победа срещу Типсаревич на старта на "Ролан Гарос" Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | открито първенство на франция | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини | янко типсаревич

Коментари





Следвайте ни в Facebook