Григор се бори достойно до финала, но бе спрян от Де Минор в първокачествена среща

от в 22:49 на 24.10.2020
Калоян Соколов

Григор Димитров и Алекс Де Минор изиграха невероятно качествен и оспорван двубой на полуфиналите на ATP 250 надпреварата в Антверпен, но все пак австралиецът намери сили да надделее в тази близо тричасова драма - 7:6(4) 6:7(3) 6:4. Така първата ни ракета напуска турнира, но ще го видим в действие още през следващата седмица във Виена, където ще се изправи срещу Карен Хачанов на старта.

Срещата стартира с трудно спечелени подавания от страна на двамата, а впоследствие те си размениха по един брейк на нула. Последва сериозен подем от страна на Димитров и той впечатли с няколко отлично подготвени излизания към мрежата, където показа невероятни рефлески при волетата. Григор също така миксираше отлично играта със своите слайсове и скоро се оказа с преднина от 4:2 гейма. Началният удар на българина обаче продължаваше да бъде негов длъжник и не след дълго Де Минор съумя да изравни за 4:4. Играта продължи напълно равностойно и закономерно се стигна до тайбрек, в който австралиецът се откъсна с комфортен аванс от 6:1 точки. Първата ни ракета отрази първите три сетбола, ала капитулира при четвъртата възможност, когато заби бекхенда си в мрежата.

Вторият сет стартира по напълно сходен начин, тъй като играчите пропуснаха ранни шансове за пробив, а родният ни представител отново взе превес от 4:2. Младокът за пореден път не се предаде и всеки път имаше отговор при опитите на Гришо да вдигне темпото. Осмият поставен поставяше под сериозен натиск обратния удар на Димитров и се добра до моментален рибрейк. Наред бяха най-качествените минути в срещата, а брилянтните изпълнения от двете страни на мрежата изобилстваха. В крайна сметка дойде ред на нов тайбрек, където хасковлията бе просто безгрешен, повеждайки с 6:0, което до голяма степен предреши изхода на дългия гейм и победителят щеше да се определи в решителна част.

В нея битката продължи с пълна сила, като сервис геймовете на българина вървяха значително по-трудно, докато австралиецът продължаваше да насочва ударите си преимуществено към бекхенд половината на Григор. Стигна се до 3:3, когато Де Минор се отчете с един фамозен пасингшот по правата от бекхенд и скоро сервираше с пробив предимство, но първата ни ракета мигновено възстанови паритета. Това обаче бе всичко по-позитивно за него в сблъсъка и младокът си подсигури победата с нови два гейма в актива си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор се бори достойно до финала, но бе спрян от Де Минор в първокачествена среща Калоян Соколов
Теми:  
алекс де минор | антверпен | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook