Григор се бори, но все пак отстъпи на Еванс в качествен сблъсък

от в 22:30 на 30.10.2020
Марк Хаджижеков

Григор Димитров и Даниел Еванс изнесоха изключително качествен мач на четвъртфиналите във Виена, като в крайна сметка британецът съумя да надделее след крайното 7:6(3) 4:6 6:3, за да се класира за полуфиналите, където го очаква Лоренцо Сонего. 

Двамата демонстрираха цялата палитра на своя талант още от първия гейм на мача, като публиката стана свидетел на редица спиращи дъха точки, пълни с изключително технични изпълнения от страна и на двамата тенисисти. 

Еванс все пак стартира една идея по-фокусиран, пробивайки още първото подаване на Григор, но не след дълго последва рибрейк в полза на българина. Двамата изцяло залагаха на агресивния тенис, като излизанията на мрежата вследствие на майсторски конструираните разигравания не бяха рядкост. 

Все пак британецът скоро отново вдигна оборотите, пробивайки за 3:2, но хасковлията и този път намери начин да се върне в сета, изравнявайки резултата за 4:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Еванс игра просто безпогрешно. Бирмингамецът реализира ретур уинър и спечели важна точка в близост до мрежата, за да се откъсне с 5:1 точки при смяната на полетата. 

Димитров напомни за себе си с печеливш удар от бекхенд, но Дан просто бе прекалено солиден и не след дълго поведе в отделните части. 

Бившият номер три обаче не се обезвери и повиши нивото си още повече по време на втория сет, за да пробие при 1:1. Впоследствие българинът започна да се представя все по-убедително, заставайки на линията за начален удар, докато Еванс трябваше да отразява множество възможности за изоставане с нов пробив. 

До двоен брейк все пак така и не се стигна, но Димитров успя да задържи преимуществото си от началото на сета до самия му край, за да вкара този качествен двубой в решителна част. 

В него обаче 33-тият в света включи на изключително силна предавка, реализирайки ранен пробив, за да поведе с 3:0 гейма. В този момент Дан достигна и до още общо три възможности за нов брейк, но сънародникът ни демонстрира характер и железни нерви, за да може с блестяща игра да отрази брейкболите и в крайна сметка да се разпише в резултата на третия сет. 

Подобно на Григор във втората част, в третата Еванс бе съвсем непоколебим, водейки с пробив, 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор се бори, но все пак отстъпи на Еванс в качествен сблъсък Марк Хаджижеков
Теми:  
виена | григор димитров | даниел еванс | Обзори | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook