Григор се нареди до Бекер в антикласация

от в 10:43 на 26.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров стана шестият тенисист в историята, който в ролята си на действащ шампион от финалния турнир на АТР, не успява да се класира през следващия сезон за защитата на трофея си. Българинът триумфира през 2017 година в Лондон и достигна рекордното за него трето място в световната ранглиста.

През настоящия сезон Димитров обаче е далеч от най-добрата си форма и все още няма спечелен трофей.

До момента още няколко тенисисти са преминавали през подобен момент в кариерите си. През 1993 година Борис Бекер, а следващия сезон и Михаел Щих също не успяват да задържат нивото. През 1999 Алекс Кореча пропуска състезанието, а Николай Давиденко не успява през 2010-а. Последният случай бе с Анди Мъри през 2016, когато спечели финалите с победа над Новак Джокович, но през 2017 имаше много проблеми. Мъри игра само в първата половин година и след Уимбълдън започна да се възстановява от травма в бедрото.

Самият Димитров ще играе от новата седмица на "Мастърс 1000" в Париж, който ще бъде последният му турнир за сезона. Той има нужда от силно представяне, тъй като е пред угрозата да напусне и топ 20 на ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор се нареди до Бекер в антикласация Георги Христов
Теми:  
атр финали | григор димитров | мастърс лондон | тенис | тенис статистика

Коментари





Следвайте ни в Facebook