Григор се завърна на победния път в Лос Кабос (видео)

от в 07:36 на 31.07.2019
Мария Петрова

Григор Димитров започна успешно участието си на АТР 250 в Лос Кабос. Той надигра Стив Джонсън (№94) след 7:6(4), 4:6, 7:6.

За най-добрия български тенисист това е първа победа от "Ролан Гарос" насам. Така той прекъсна серията си от четири поредни поражения.

Още в първия гейм Джонсън спаси точка за пробив и след това наказа Димитров като поведе с 2:0. Българинът загуби решителното разиграване с двойна грешка. При 5:3 Джонсън загуби подаването си на нула и не успя да затвори първата част. Стигна се до тайбрек, в който Димитров поведе 2:0, но след това пак направи двойна грешка. Все пак до края Гришо беше убедителен - 7:4 точки за общо 56 минути игра.

След почивката Григор пропусна шанс да пробие при 4:3 и бе наказан. Джонсън спечели два поредни гейма и си осигури възможност да затвори втория сет. За разлика от първия сет Джонсън не трепна и затвори с 6:4.

В третия сет пробив за 4:2 донесе сериозен аванс за първата ракета на България. При 5:3 той пропусна мачбол и бе пробит от американеца. Стигна се до нов тайбрек. Там Димитров взе аванс от началото и го запази до самия край.

В следващата фаза Димитров ще играе с поставения под №2 Гуидо Пея. Двамата са си разменили по една победа през годините. Във Вашингтон Димитров е по-добър два сета през 2015, а две години по-късно Пея взема реванш в Маями. Срещата е втора на централния корт в нощта на сряда срещу четвъртък и се очаква отново да започне около 3-4 българско време.

За Димитров има и друга добра новина, след като стана ясно, че няма да има нужда да участва в квалификации на следващия АТР Мастърс 1000 в Монреал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор се завърна на победния път в Лос Кабос (видео) Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | лос кабос | стив джонсън | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в лос кабос

Коментари





Следвайте ни в Facebook