Григор: Щастлив съм, че мога да печеля; искам да съм на 1000% готов за подготовката си за 2021

от в 17:20 на 29.10.2020
Анисия Стоева

Григор Димитров измина дълъг път, откакто беше прикован към леглото след положителния тест за Covid-19 през юни, което внезапно спря злощастното балканско турне Adria Tour. Поглеждайки назад към възстановяването си и достигането на втория кръг на Erste Bank Open във Виена тази седмица, Гришо обясни ден-за-ден философията си, която му е помогнала да премине през изпитанието. А ето и резултата!

Нашето момче играе най-добрия си тенис в края на сезона във време, в което мнозина остават без сили и желание. Миналата седмица в Антверпен, Белгия Tennis TourTalk интервюираха  Димитров след втората му победа с 4:6, 6:3, 6:4 във втори кръг над испанеца Пабло Андухар и го попитаха за психическото и физическото му състояние, както и какво се надява да постигне през остатъка от сезон 2020:

„Мисля, че настройката ден-за-ден е това, което всъщност ми помогна най-много в онези дни“- спомня си Димитров. „Това пътуване до Америка беше много прибързано- няма да лъжа. Чудя се дали изобщо е трябвало да отида. Въпреки това исках да направя нещо, за да тествам тялото си и да видя къде съм“.

 

Димитров победи Уго Юмбер в първия кръг на Western & Southern Open преди да загуби от Мартон Фучович от Унгария в три сета. След това, седмица по-късно на US Open, след като постигна успех над Томи Пол от Съединените щати в началната фаза, той отстъпи в пет изтощителни части пред Фучович в мач, продължил четири часа и 50 минути. След Ню Йорк Григор отиде в Европа, където превключи към игра на клей в Рим и Париж. На Откритото първенство на Италия Димитров стигна до четвъртфиналите след успехи съответно над Магер, Нишиока и Яник Синер преди да загуби в три сета от Денис Шаповалов.

На Откритото първенство на Франция Димитров се класира за осминафиналите преди Стефанос Циципас да се изпречи на победния му път. Сега, завършвайки сезона на закрито върху твърди настилки, Григор заяви, че се е върнал на 92, 93, 94 процента:

„Covid-19 удря всички по различен начин. Мога да говоря само за себе си. Едно от най-трудните неща беше свалянето на килограми. Така или иначе нямах какво да губя (смее се)". Оптимистичен и решителен, 29-годишният Димитров разполага с натоварен график през последния месец на този сезон, като компенсира времето, което е загубил от петмесечната пауза на Тура, започнала през март.

Миналата седмица Димитров достигна полуфиналите на надпреварата в Антверпен и показа признаци на възвръщане към най-добрата си игра.

 

 „Мисля, че положих усърдна работа и правя всичко възможно, за да завърша годината силно“- каза Гришо, чийто показател победи-загуби е положителен 18-10. „Щастлив съм, че мога да печеля и да тествам тялото си, за да видя къде съм в края на годината“.

Нашето момче изглеждаше впечатляващо в мача си срещу руснака Карен Хачанов. Той наниза пет аса, вкара 73% първи сервис и проби Хачанов три пъти, за да продължи напред.

„Основният ми приоритет е тялото ми. Просто искам да се уверя, че завършвайки сезона, отново съм готов на 1000% в подготовката си за 2021 г. “- обясни Димитров. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Щастлив съм, че мога да печеля; искам да съм на 1000% готов за подготовката си за 2021 Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook