Григор ще търси срещу Чилич първа топ 20 победа от 13 месеца

от в 12:51 на 28.05.2019
Георги Христов

Двубоят на Григор Димитров с Марин Чилич в сряда може да даде отговор на въпроса доколко първата ни ракета е готов наистина да се конкурира с най-добрите, пише "Тема спорт". Хасковлията ще се изправи за шести път срещу хърватина, който води в преките двубои с 4:1. Нито един от тези мачове обаче не се е играл на червена настилка. Последната им среща бе отново в Париж, но на АТР Мастърс 1000 в зала "Берси", като Чилич ликува в два сета.

Справка със статистиката показва, че Григор няма победа над представител на Топ 20 от 13 месеца. За последно той надигра Давид Гофен (№10 тогава) в Монте Карло през април 2018-а. Оттогава Димитров е играл общо 12 мача срещу тенисисти от Топ 30, като има два успеха - Дамир Джумхур (№29) в Куинс и Роберто Баутиста Агут (№25) в Париж. И двете победи са от миналата година.

"Знам, че Григор напоследък няма толкова победи, колкото се очаква да постига, но мисля, че нивото му е добро. Играе добре и един-два мача тук или там могат да променят нещата. Същото важи и за мен, няколко победи могат да направят голяма разлика по отношение на увереността. Да играеш с Григор във втория кръг е един от възможно най-тежките жребии. Трябва да се подготвя по най-добрия начин, да съм готов. Със сигурност това е трудно предизвикателство. Надявам се да играя силно", коментира Чилич.

Самият Чилич също не се намира в оптимално състояние в последно време. 30-годишният хърватин падна до №13 в ранглистата и през този сезон има 7 загуби от 15 мача. Той записа загуби на старта в Дубай, Маями, Монте Карло и Будапеща.

"Началото на сезона не беше добро за мен. Имах някои проблеми с коляното. Не показах най-доброто от себе си в последните три-четири турнира. Опитвам се да намеря оптималната си форма. Не съм играл доста мачове в последните няколко месеца," каза също Чилич наскоро.

Кой ще спечели "Ролан Гарос"? Спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор ще търси срещу Чилич първа топ 20 победа от 13 месеца Георги Христов
Теми:  
grigor dimitrov | григор димитров | григор димитров - марин чилич | марин чилич | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook