Григор след обрата: Не играх най-добрия си тенис, но не спрях да вярвам в победата

от в 21:20 на 12.04.2022
Мирела Николова

Григор Димитров трябваше сериозно да се потруди във втория си двубой в Монте Карло срещу Душан Лайович, но въпреки това успя да докара нещата до успешен за себе си завършек. Българинът изоставаше с пасив от сет и пробив, но впоследствие събитията на корта поеха в напълно различна посока и в оставащото време от мача нашият сънародник доминираше случващото се, за да затвори срещата в своя полза и да намери място на осминафиналите. В интервюто на корта след победата Гришо не скри радостта си и определи психическата си устойчивост като ключа към успеха.

"Условията днес през целия ден бяха много тежки. Имах и труден опонент - Душан е страхотен на всяка една настилка, но на червено е още по-опасен. Знаех, че ще бъде тежък мач. Все още търся оптималния си ритъм на клей и съм изключително щастлив, че спечелих този мач. Благодаря и на публиката, която остана до толкова късно да ни подкрепя!

Доволен съм от всичко показано днес. Тенисът е комплексен спорт и ако дори едно нещо не функционира както трябва, то рефлектира върху второ, а то върху трето и така нататък. Най-важното е психиката, а днес тя беше на отлично ниво - запазих самообладание по време на целия двубой и вярвах в успеха. Да, не показах най-добрата си игра, но въпреки това намерих начин да победя, което ме прави истински щастлив", завърши първата ни ракета. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след обрата: Не играх най-добрия си тенис, но не спрях да вярвам в победата Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook