Григор след победата на Кузманов: Горд съм с него; слуша ме, което е много важно

от в 09:58 на 01.01.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов изглежда в превъзходна форма за началото на новия сезон и днес записа втората си поредна победа на United Cup, разгромявайки Зизу Бергс с 6:2 6:0 и така запази шансовете на България за краен успех над Белгия, като за целта нашите сънародници трябва да спечелят решителната среща на смесени двойки. Мико пък не скри задоволството от собствено си представяне в последвалото си интервю на корта, което проведе съвместно със своя капитан Григор Димитров:

Димитър, поздравления! Изглеждаше като много опитен състезател, справи се отлично с тежките условия и изглежда играеш с огромно желание за страната си. Така ли е?

- Първо бих искал да благодаря на всички фенове, които са тук днес да ни подкрепят, както и на моя щаб и семейство. Обичам точно такива мачове. Те ме карат да продължавам с тренировките и професионалния тенис като цяло. Напрежението не е никак малко, но аз му се наслаждавам и то изважда най-добрата ми възможна версия на корта. Винаги е специално да играеш за родината си. Щастлив съм, че донесох тази точка на отбора, с която изравнихме общия резултат и сега имаме възможност да спечелим сблъсъка.

Какво мислиш за условията? Изглежда, че се справи много по-добре с тях спрямо младия ти съперник?

- Пристигнах тук цели 10 дни по-рано, за да се подготвя по възможно най-добрия начин. В началото температурата не падаше под 40 градуса и изпитвах сериозни затруднения. Тогава си мислех колко ще ми е тежко, но в крайна сметка решението да замина толкова рано се оказа правилно и днес добрата ми подготовка се отплати.

Сигурно е хубаво Григор да е до теб и да ти дава съвети?

- Губил съм само веднъж, когато той е на пейката. Чувствам се много комфортно с него. Григор е невероятен тенисист и притежава огромен опит. В изминалите дни го наблюдавах внимателно и се опитвах да се уча от него, както и да следвам съветите му по време на мачовете и нещата се получиха отлично.

Григор, какви съвети даде на Димитър? Ти го познаваш добре и вероятно си горд с него?

- Разбира се. Горд съм как запази концентрацията си през цялото време. Винаги бих го фаворизирал, когато се играе в подобни тежки условия. Не бях особено запознат с неговия съперник, но посъветвах Димитър да удължава максимално разиграванията и щом това се случи, то нещата се развиха по най-добрия възможен начин.

Беше удоволствие да бъда негов капитан в този мач. Признавам си, че това е една допълнителна тежест, но всеки член на отбора се опитва да помогне по някакъв начин и освен това получаваме страхотна подкрепа. Освен това забравих да кажа, че Димитър ме слуша, което също е много важно.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след победата на Кузманов: Горд съм с него; слуша ме, което е много важно Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | бгтенис | белгия | българия | григор димитров | димитър кузманов | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook