Григор: Стремях се да запазя концентрация; постоянството е най-важният фактор за мен

от в 13:18 на 18.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров отново трябваше да прекара три часа и половина на корта, за да се поздрави с втората си победа на тазгодишното Открито първенство на Австралия, след като изнесе същинска тенис лекция на Танаси Кокинакис. Най-добрият български тенисист изигра фантастичен двубой в множество направления и макар да загуби сет, заслужи крайния успех с 6:3 6:2 4:6 6:4, като видимо изморен от битката с местния любимец, застана пред микрофона на Джим Къриър за интервюто пред зрителите на "Джон Кейн Арена" и сподели кои са били ключовите точки зад успеха му.

"Забелязах, че той изпитваше някакви проблеми, мисля, че в бедрото или някъде в тази област, като на моменти той беше пасивен в движението си поради тази причина. Но съм доволен от играта си, условията бяха доста тежки за мен, но се стремях да съм хладнокръвен по време на целия мач, както и да остана съсредоточен. Знам, че разочаровах публиката - единият трябваше да загуби. Стараех се да не мисля твърде много за шансовете, които пропилях. Пропуснах доста възможности, но вярвах, че ако съм търпелив, нещата ще се получат.", започна българинът.

Попитан на какво се дължи прогресът в играта му през последните месеци, българинът отговори следното: "Ако трябва да отлича нещо, бих посочил постоянството. Това е най-важното, като имам и страхотен екип, с който вършим страхотна работа повече от година. Поставихме си ясни цели, като една от тях бе да се завърне сред водещите играчи в АТР Тура. Да постигна това, означаваше, че трябва да подобря физическата си кондиция и да се опазвам от контузии. Също така се стремях да играя максимално много мачове, защото колкото и да тренираш, то нищо не може да замени игровата практика".

"Нещата никога не са чак толкова добри или пък лоши, колкото изглеждат. Важното е да намериш оптималния си личен баланс, като аз вече достигнах етап в кариерата си, в който просто се наслаждавам на тениса, независимо от това дали печеля или губя. Опитвам се да не съм твърде строг към себе си. Тенисът ми е дал толкова много, поради което аз съм благодарен за всяка възможност да съм на корта, било то за мач или тренировка, както и да съм във фитнеса и да се трудя. Това са сред нещата, които цена най-много, като винаги ще има както победи, така и загуби. Във всеки турнир има само един шампион, така че, както вече казах, старая се да не съм твърде изискващ към себе си и просто избирам да се наслаждавам на изживяването", завърши най-добрият ни тенисист, за когото предстои среща със световния номер 69 Нуно Боржеш.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Стремях се да запазя концентрация; постоянството е най-важният фактор за мен Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | бгтенис | григор димитров | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook