След гладиаторска битка Федерер отстрани Милман и е на осминафинал

от в 12:53 на 24.01.2020
Павел Димитров

В гладиаторска битка австралиецът Джон Милман изигра може би най добрия си мач в кариерата си, но не можа да отстрани Роджър Федерер след 6:4, 6:7, 4:6, 6:4, 6:7.

Откриващият сет започна по отличен начин за 30-годишния австралиец, който печелеше подаванията си без кой знае какви трудности, а в четвъртия гейм успя да вземе и подаването на швейцареца. В деветия гейм Роджър успя да върне пробива и точно, когато всички очакваха пълен обрат в сета, Милман направи нов брейк, с който добави откриващия сет в своя актив.

Втората част Маестрото вдигна оборотите и не допусна да му бъде взето подаване, но от другата страна и Милман не се даде, което означаваше само едно - сетът трябваше да се реши в тайбрейк. В него Роджър наложи волята си и го спечели на 2 - 1-1.

Третият сет също беше спечелен от Федерер, като решаващ се оказа десетият гейм, в който Милман не успя да задържи подаването си - 6:4 и 2-1 за швейцареца.

Четвъртата част също се реши от един пробив, но този път той беше на сметката на Милман - 2-2.

Решаващата част се разви по мечтан начин за представителя на домакините. Задържа първото си подаване и проби второто на Федерер. След това обаче Маестрото направи моментален рибрейк и се закачи в сета. До края нямаше нови пробиви и двамата решиха всичко в шампионски тайбрейк. След здрава битка той отиде в актива на Маестрото.

В следващия етап на турнира Федерер ще има за съперник Мартон Фучович, който отстрани добре познатия ни американец Томи Пол. 

Видео: eurosport.com

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

  

Оцени тази статия:
След гладиаторска битка Федерер отстрани Милман и е на осминафинал Павел Димитров
Теми:  
australian open | джон милман | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook