Григор: Вярвах през цялото време в обрата; нямаше да успея без българските фенове

от в 13:17 на 07.01.2022
Диана Андреева

Григор Димитров отново трябваше да изстрада своята победа, но този път път показа далеч по-качествен тенис и успя да сътвори нов обрат. Това се случи в сблъсък срещу непредсказуемия Ботик ван де Зандсхулп. Най-добрият ни състезател намери сили да надвие коравия нидерландец и така намери място на полуфиналите от ATP 250 надпреварата в Мелбърн. След драматичния успех Димитров даде кратко интервю на корта, в което сподели впечатленията си от сблъсъка, а ето какво точно каза той: 

"Страхотен начин да започна новата година, със сигурност. Не познавах опонента и беше истинско изпитание за мен. Определено се представих по-добре спрямо вчера, но искам специално да поздравя моя противник, който игра много добре. След края на втория сет бях наясно, че Зандсхулп няма да се предаде и ще се завърне в мача. Той сервираше невероятно по време на третия сет, докато аз не бях чак толкова убедителен. Освен това, допуснах тактическа грешка в хода на решителната част. При смяната на комплекта топки за игра трябваше да използвам нова ракета, но не го направих и това донякъде ми повлия. Въпреки това си повтарях, че не трябва да се отказвам и да продължа да се боря, вярвах, че ще успея.

Рибрейкът във втория сет със сигурност ми вдъхна сериозна доза увереност, но без публиката нямаше да достигна до тази победа. Вече 12 години подред българската агитка е до мен и с всяка година подкрепата им става все по-голяма, което ме прави наистина много щастлив. Благодаря ви!" - завърши Григор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Вярвах през цялото време в обрата; нямаше да успея без българските фенове Диана Андреева
Теми:  
атп мелбърн | ботик ван де зандсхулп | григор | григор димитров | димитров | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook