Григор: Всеки ден научавам нещо от Агаси, победата си е победа

от в 23:04 на 26.05.2019
Георги Христов

Григор Димитров предстои да се изправи срещу бившия шампион от US Open Марин Чилич във втори кръг на Откритото първенство на Франция. От началото на сезона и двамата не се намират в оптимална форма, а Чилич загуби мястото си в топ 10, след като започна годината седми.

До момента Димитров и Чилич нямат мач на червени кортове. Хърватинът води с 4:1 в преките мачове, а единственият успех на Гришо е в зала през 2015 - също в Париж.

"Победата си е победа. Видно е, че водех с два сета и пробив. Не знаех как точно се чувства той и това ме разсея малко. Имах нужда от победи като тази. В последните мачове нещата се развиваха по друг начин. В този важен момент успях да реагирам решително," заяви Димитров след успеха с 6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4 и вече има осем победи от 16 мача на "Ролан Гарос".

Както е известно в навечерието на турнира Димитров се раздели след три години с Дани Валверду, а сега му помага Радек Щепанек като получава съвети и от Андре Агаси.

"Много съм заинтригуван от стила на игра, който имаше Щепанек. Имам предвид, че постигна много и е изключително креативен. Имам нужда от същото като се има предвид, че не съм играл много мачове.

"Андре и Радек се разбират наистина добре. Това е чудесно, че сме на една вълна. Агаси винаги ме кара да се замисля и това прави отношенията ни толкова интересни. Всеки един ден научавам нещо ново, за което винаги ще съм му благодарен, разбира се," коментира Димитров след мача.

Кой ще спечели "Ролан Гарос"? Спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Всеки ден научавам нещо от Агаси, победата си е победа Георги Христов
Теми:  
ROLAND GARROS | андре агаси | григор димитров | радек щепанек | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook