Григор: Възнамерявам да играя на Уимбълдън, но всички трябва да имат това право

от в 05:23 на 23.05.2022
Калоян Соколов

Ролан Гарос вече стартира, но сякаш цялото медийно внимание е насочено към предстоящия Уимбълдън. Преди само три дни стана ясно, че ATP, WTA и ITF се обявяват изцяло против взетото решение от страна на организаторите спрямо изваждането на руските и беларуските тенисисти от надпреварата. От "Ил Ингланд Клъб" целят по този начин да засвидетелстват подкрепата си към украинския народ и така да предотвратят всякакви опити за руска пропаганда по време на турнира. Според вече споменатите организации обаче става въпрос за изключително дискриминационен ход от британска страна и това е причината те да решат да не отпуснат никакви точки за тазгодишния Шампионат.

Тези обстоятелства до голяма степен превръщат състезанието в такова с демонстративен характер и най-добрите тенисисти няма да имат чак толкова голям интерес да участват, защото също така е възможно наградният фонд да спадне наполовина. Темата пък беше коментирана и от Григор Димитров, след като първата ни ракета спечели дебютния си двубой в Париж и впоследствие даде пресконференция, на която говори за събитията свързани с Откритото първенство на Великобритания.

"Въпреки случващото се, то все още възнамерявам да играя на надпреварата. Какво друго мога да кажа? Ситуацията е наистина сложна, независимо от какъв ъгъл я погледнете. Това е тема, която често се обсъжда в съблекалнята и състезателите смятаме, че всеки един от нас би трябвало да има право да играе на Уимбълдън" - категоричен е Димитров.

Източник: We Love Tennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Възнамерявам да играя на Уимбълдън, но всички трябва да имат това право Калоян Соколов
Теми:  
григор димитров | интервюта | Пресконференции | ролан гарос 2022 | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook