Григор започна с успех в Белград в три сета

от в 16:31 на 13.06.2020
В


Григор Димитров започна уверено участието си на Adria Tour и записа победа над световния номер 23 - Душан Лайович. Срещата откри програмата на кортовете в Белград, а Димитров надделя с 4:3(2) 3:4(5) 4:1!

Нашето момче започна срещата отлично с гейм на нула. Сърбинът обаче стабилизира играта си до такава степен, че след грешки на Гришо взе следващите три гейма и поведе убедително с 3:1, след като се върна от 0:40. Нашето момче все пак не се сломи от изпуснатите четири брейкшанса и отговори с ново подаване на нула, ала при 15:40 Григор на два пъти не успя да затвори гейма и даде на опонента си сетбол. Все пак това не сломи българина, който стигна до 3:3.

Тайбрекът започна добре за Димитров, който след хубав сервис поведе с 1:0, а впоследствие след като Душан взе първата си точка в дългия гейм, първата ни ракета успя да превключи на нова предавка и спомогнат от няколко греши на опонента си, Димитров поведе с 6:1. Лайович съумя да извоюва втора точка в тайбрека, ала след нова грешка на сърбина, частта отиде в сметката на Гришо.

Във втората част нашето момче започна разконцентрирано и след серия от грешки изостана с 0:2. Григор се върна в сета, взимайки гейма на съперника си, само че нова доза грешки на първата ни ракета, дадоха на Душан преднина от пробив с 3:1. Димитров за пореден път се върна в двубоя и отново се стигна до тайбрек.

В дългия гейм Григор бе повече от концентриран в началото и поведе първо с 4:1, а след това и с 5:3, ала Лайович се събра и успя да реализира обрат до 7:5.

Решаващата част започна много динамично, а двамата спечелиха първите си подавания. Димитров обаче демонстрира феноменалните си удари от дъното и след силен гейм поведе с 3:1, а впоследствие и затвори мача с 4:1.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор започна с успех в Белград в три сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook