Григор започва срещу бивш топ 10 играч на Уимбълдън; в една четвърт е с Федерер

от в 11:56 на 25.06.2021
Мирела Николова

Целият тенис свят вече е в трескава подготовка за началото на третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън, като стартът му е след едва три дни. Въпреки че имаше сериозни въпросителни около състоянието на първата ни ракета Григор Димитров след отказването му на старта на Ролан Гарос поради контузия, българинът все пак ще се включи в надпреварата на „свещената трева“, макар и без състезателна практика на трева през този сезон. Поставеният под №18 попадна в четвъртата четвъртина на схемата, където се намират Роджър Федерер и Даниил Медведев.

Жребият бе сравнително благосклонен към нашия сънародник и в първия кръг го противопостави на световния №102 и бивш представител на топ 10 Фернандо Вердаско, с когото до този момент двамата имат изиграни 7 официални мача помежду си. Балансът е в полза на нашето момче, което води с 4:3 в преките им сблъсъци, като нито един от тези двубои не се е състоял на тревна настилка. Най-доброто класиране на Уимбълдън, което испанецът постига през кариерата си, е четвъртфинал през 2013 г., но в момента той се намира далеч от най-добрите си дни на корта, тъй като през настоящата година е спечелил едва 2 от 8-те си срещи.

Ако успее да прескочи препятствието на старта, хасковлията ще се изправи срещу победителя от двубоя между Михаил Кукушкин и винаги атрактивния Александър Бублик. При евентуална победа пък в третия кръг нашето момче най-вероятно ще срещне световния №17 Хуберт Хуркач, който е и най-близо поставеният тенисист до първата ни ракета. По всяка вероятност на осминафиналите Димитров го очаква сблъсък с втория поставен Даниил Медведев.

Цялата схема на Уимбълдън:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор започва срещу бивш топ 10 играч на Уимбълдън; в една четвърт е с Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook