Гришо след успеха: Изминах труден път, не вярвах че ще участвам в Маями

от в 00:01 на 24.03.2019
Георги Христов

Григор Димитров победи испанския ветеран Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3 за точно един час игра на АТР 1000 турнира в Маями. Това бе първият мач за Димитров след поражението му от американеца Франсис Тиафо на Australian Open през януари.

Поставеният под №24 в схемата Димитров, който бе извън кортовете заради проблеми с рамото, постигна четвърти успех в кариерата си срещу 37-годишния Лопес и води в преките двубои между двамата с 4:2 победи.

"Чак ми се плаче, ако трябва да съм честен. Изминах труден път дотук, но съм много доволен да се завърна на корта. Нямам големи очаквания - стремя се да извличам максималното от всеки един ден.

"Даже не мислех, че ще участвам тук, но получих такава възможност и ми се искаше максимално да се възползвам. Преминах доста трудности след Австралия, така че ми се искаше да изляза на корта и да разгърна възможностите си.

"Имах доста време извън корта. Можех да поддържам физическата си подготовка, но нямах възможност да тренирам сервиса си повече от месец. Преминах много процедури - по много от всичко. Благодарен съм за възможността да се състезавам без болка в този турнир," коментира Димитров след победата.

В спор за място на осминафиналите бившият №3 в ранглистата ще срещне австралиеца Джордан Томпсън, който постигна категоричен успех срещу руснака Карен Хачанов - 6:2, 6:3.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гришо след успеха: Изминах труден път, не вярвах че ще участвам в Маями Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook