Гръцка рокада: Двукратен финалист от Шлема замени Циципас за Сакари

от в 12:02 на 20.06.2023
Калоян Соколов

 Мария Сакари ще работи с Марк Филипусис. Двамата бяха забелязани да тренират заедно в Берлин, където световната номер осем ще открие днес участието си с мач срещу Ализе Корне, която победи само преди седмица на старта в Нотингам. Гъркинята не се е разделила с дългогодишния си треньор Том Хил, но явно чувства, че се нуждае от ново лице в екипа си, за да подобри играта си на тревни кортове. Досега Сакари не е достигала по-далеч от третия кръг на Уимбълдън, докато Филиписус може да се похвали с достигне до двубоя за титлата през 2003-та, когато губи от младия Роджър Федерер, който завоюва своята дебютна титла от Шлема.

Припомняме ви, че австралийският специалист работеше само допреди няколко седмици с другата голяма звезда на гръцкия тенис, а именно Стефанос Циципас, само че бившият финалист на Ролан Гарос реши да прекрати сътрудничеството си с някогашния номер осем, изтъквайки мотива как в момента има нужда от само един треньор до себе си и се отдаде на сътрудничество единствено със своя баща Апостолос.

Всъщност Филипусис започна работа с Циципас точно за миналогодишния сезон на трева, като идеята беше да остане само за няколко седмици в щаба му, но в крайна сметка съвместното им сътрудничество продължи близо година, през която Стефанос се поздрави с първата си титла на тревни кортове и достигане до финала на Аустрелиън Оупън, а тепърва предстои да разберем каква е договорката между Сакари и двукратния "мейджър" финалист.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гръцка рокада: Двукратен финалист от Шлема замени Циципас за Сакари Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | мария сакари | марк филипусис | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook