Гръцките медии: Циципас е прекратил работа с Муратоглу и е напуснал академията му

от в 11:16 на 09.02.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас несъмнено играе най-добрия тенис в своята кариера и изглежда готов през този сезон да се бори за спечелването на дебютната си титла от Шлема. Гъркът беше съвсем близо да постигне това на Аустрелиън Оупън, където Новак Джокович му нанесе първо поражение за сезона, след като сърбинът изнесе феноменален двубой и не отпусна нито сет на младия си съперник. 

Циципас обаче определено скъсява разликата между него и най-големите в спорта, а основна заслуга затова има Марк Филипусис. Бившият финалист на Уимбълдън работи със световния номер 3 от втората половина на миналия сезон и дивидентите от съвместното им сътруничество са видни, макар че самият Циципас сподели наскоро как Филипусис е допринесъл единствено с чувство за хумор и налагането на прийома сервис-воле, който балканецът категорично заяви, че въобще не използва по време на мачовете си.

Разбира се, то Апостолос Циципас все още остава начело на треньорския екип и Филипусис е просто една добавка към него, но явно присъствито му е било достатъчно за 24-годишният тенисист, за да прекъсне дългогодишното си сътрудничество с Патрик Муратоглу.

Гръцките медии съобщават, че Циципас е решил да прекрати седемгодишното си партньорство с френския специалист, който е в основната на изграждането му като състезател. Муратоглу открива гърка още на 17-годишна възраст и оттогава неизменно е част от щаба му, въпреки че не пътува с него на повечето състазания.

Стефанос пък явно е решил, че има нужда от постоянна подкрепа до себе си, а освен това реноминираният треньор предпочете да посвети времето си на Холгер Руне, с когото спечели Мастърса в Париж и явно това е преляло чашата, тъй като двукратният финалист от Шлема освен това ще спре да се подготвя в академията Муратоглу, която се беше превърнала във втори дом за него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гръцките медии: Циципас е прекратил работа с Муратоглу и е напуснал академията му Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | патрик муратоглу | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook