Гуйдо Пея отстрани Гарин и е новият шампион в Сао Пауло!

от в 21:26 на 03.03.2019
В
Гуйдо Пея е новият шампион на турнира от сериите АТР 250 на клей на закрито в бразилския град Сао Пауло! Аржентинецът отстрани Кристиан Гарин на финала на надпреварата след 7:5 6:3. Това е първи трофей за Гуйдо, който благодарение на успехите си през тази седмица ще се изкачи до рекордното 34-то място в кариерата си от понеделник.

Мачът може да бъде характеризиран с дълги и изтощителни разигравания от дъното на корта; нещо типично за специалисти на клей от ранга на Пея и Гарин.

В началото на срещата двамата преминаха през няколко тежки сервис гейма, като на тенисистите им се наложи и да отразяват брейкболи. Първият пробив обаче дойде при 4:4 в полза на аржентинеца, който обаче не съумя да затвори сета на начален удар.

Все пак Пея реализира втори пореден брейк, давайки си шанс за поправителен, като този път след уверено нулево подаване Гуйдо си набави сет аванс.

Във втората част аржентинецът нанесе трети пореден пробив, а скоро фиксира серията си от спечелени геймове на четири поредни такива.

Все пак при 2:1 Гарин имаше шанс за рибрейк, който чилиецът не съумя да оползотвори, а пропуснатата възможност силно обезсърчи Кристиан, който от тогава до самия край на срещата като че ли бе загубил вяра, че може да обърне развитието на този двубой в своя полза.



Двамата започнаха да бъдат безкомпромисни на начален удар, но когато на Гарин му се наложи да сервира за оставане във финалния мач при 3:5, чилиецът отново се пропука, а след пробив на 15 Пея спечели първата титла в кариерата си!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гуйдо Пея отстрани Гарин и е новият шампион в Сао Пауло! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook