Хачанов надви Юмбер и ще спори за медалите в Токио!

от в 11:57 на 29.07.2021
Диана Андреева

Уго Юмбер заличи надеждите на Гърция за медал на Летните олимпийски игри по тенис, след като изненада световният номер четири Стефанос Циципас през вчерашния ден. Днес обаче силите на французина не достигнаха да надиграе Карен Хачанов и той отстъпи след 6:7(4) 6:4 3:6.

През последните няколко месеца Хачанов далеч не се намираше в добра форма. Руснакът допускаше ранни поражения на турнирите, ала убедителното му представяне на Уимбълдън, където той остана на крачка от 1/2-финалите, сякаш му вдъхна голяма доза увереност и той няма спирачки в Токио. Ако иска да намери място в заключителната фаза и да се опита да се поздрави с медал от Игрите, утре той трябва да се справи с някой измежду Даниил Медведев и Пабло-Кареньо Буста.

Срещата бе изпълнена с обрати и напрегнати моменти, а продължителните разигравания само допринасяха към качествения двубой между двамата. Макар и срещата да бе равностойна, във всеки един аспект Хачанов надиграваше своя противник. Руснакът залагаше на по-пасивна игра и не прибързваше да атакува Юмбер, оставайки го сам да допусне грешка. Именно тази тактика изведе Карен до крайната победа и го класира за 1/2-финалите в Токио. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов надви Юмбер и ще спори за медалите в Токио! Диана Андреева
Теми:  
карен хачанов | олимпийски игри | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook